Știai că aceste fructe pot reduce nivelul colesterolului? Mulți se pot confrunta cu o astfel de problemă, motiv pentru care apelează la fel și fel de diete, în așa fel încât totul să se rezolve. Situația poate fi cu atât mai gravă cu cât, datorită grăsimii să apară și boli de inimă sau accidente vasculare.

Iată ce recomandă specialiștii să consume pentru colesterol mărit!

Fructul minune care poate reduce nivelul colesterolului

Așadar, nutriționistul Eli Brecher a explicat că merele sunt excelente.

„Merele sunt un fruct bogat în nutrienți, conținând 10% din aportul zilnic de vitamina C, alături de cupru, vitamina K și vitamina E. Un măr pe zi este un obicei excelent pentru o inimă sănătoasă, deoarece nu numai că pectina  ajută la scăderea colesterolului, dar polifenolii din fructe sunt legați de scăderea tensiunii arteriale și de un risc redus de accident vascular cerebral”, a spus el, potrivit Mirror.

Imagine reprezentativă pentru mere. „Sursă: Fotografie generată de AI”

De asemenea, el a spus că două mere pot fi consumate lejer, deoarece rezultatele nu vor întârzia să apară. În total, 40 de participanți au urmat acest sfat iar colesterolul chiar a scăzut.

Nu doar merele trebuie să fie incluse în dieta echilibrată, ci și alte legume și fructe, precum:

  • Ovăzul – Un bol de ovăz la micul dejun este ideal, deoarece este bogat în fibre. Dacă totuși nu puteți să-l consumați sub formă de budincă făcută cu lapte, puteți să mai adăugați și câțiva fulgi de cocos, sau chiar fructe crude.
  • Fasolea – Aceasta poate fi pregătită în mai multe moduri, însă important e ca persoanele cu colesterolul mărit să o mănânce, scrie Health Harvard.
  • Vinetele sunt și ele foarte sănătoase.
  • Peștele – Acesta este bogat în Omega 3, deci foarte sănătos pentru organism.
  • Citricele – ele sunt bogate în vitamine și pectină, un tip de fibre solubile care reduc valorile crescute ale colesterolului.
  • Avocado – Un studiu a demonstrat că acesta ajută foarte mult persoanele cu o asemenea de problem
  • Experții recomandă consumul alunelor de pădure, a migdalelor și a fisticului, deoarece reduc trigliceridele și colesterolul.