Răceala afectează tot mai multe persoane în această perioadă a anului. Deși există o mulțime de medicamente fără prescripție medicală disponibile, multe persoane preferă să încerce mai întâi remedii naturale pentru a ameliora simptomele. Iată câteva leacuri tradiționale care pot ajuta la calmarea tusei.

Leacuri tradiționale pentru răceală

1. Ceai de floare de soc

Ceaiul de floare de soc, cu o lingură de miere și sucul de la o jumătate de lămâie se bea cât se poate de fierbinte, pentru a scăpa rapid de răceașă. Următorul pas recomandat este repausul la pat, învelit bine pentru a transpira, eliminând astfel toxinele din organism. Când hainele se umezesc, este indicat să te schimbi imediat.

Mierea de albine are efect antibacterian, calmant, fiind de ajutor în cazul iritării gâtului. Pentru durerile de cap, tăiați un cartof în felii subțiri, așezați-le pe un material, și se aplică pe frunte.

2. Siropul de ceapă

Siropul de ceapă făcut în casă, este foarte utilizat în caz de tuse. Pentru preparare, se taie o ceapă în jumătate și se scot din mijloc câteva foi, până când este suficient loc pentru a pune o lingură de zahăr.

Se lasă câteva ore lângă o sursă de căldură, pentru ca ceapa sa-și lase sucul. Apoi, siropul obținut se bea la nevoie și se pune din nou zahăr în mijloc.

Remedii tradiționale pentru răceală
Ceai cu miere și ghimbir pentru răceală. Imagine generată de IA/DALL-E

3. Ceaiul de ghimbir

Ghimbirul are proprietăți antiinflamatoare și poate ajuta la calmarea gâtului iritat și a tusei. De asemenea, poate reduce congestia nazală.

Rade o bucată mică de ghimbir și adaugă-o într-o cană cu apă fierbinte. Lasă la infuzat câteva minute, apoi adaugă miere și lămâie după gust.

4. Oțetul de mere

Încă din cele mai vechi timpuri, oțetul de mere este cunoscut pentru faptul că susține funcțiile hepatice, fapt care duce la eliminarea toxinelor din corp. În combinație cu mierea de albine, poate calma iritațiile gâtului.

Într-o cană de apă fierbinte se adaugă o lingură de miere naturală și una de oțet de mere. Se amestecă bine și se consumă cald.

Citește și: Ceaiul pe care egiptenii îl consumau înainte de sezonul rece. Are o mulțime de proprietăți

5. Leacuri tradiționale pentru răceală cu hrean

Hreanul are proprietăți antibiotice puternice, expetorante, bronhodilatatoare, antibacteriene și antiinflamatoare. Pentru tuse, siropul de hrean se administrează zilnic, 5-6 lingurițe.

În cazul bronșitei cronice și acute, se consumă zilnic 3-4 lingurițe de hrean ras, simplu sau în combinație cu morcov dat prin răzătoare. Se mai pot lua și 3 linguri de sirop de hrean pe zi. Pentru răceală, se face un ceai din frunze de hrean, care se îndulcește cu miere de albine.