Tu știi în ce destinații cumpără românii case? Acestea au devenit tot mai atractive și când vine vorba de domeniul imobiliarelor. Cel puțin în ultimii ani Dubaiul a fost în topul preferințelor românilor. Cel puțin din anul 2021 până în prezent, numărul românilor care au devenit proprietari în Dubai a crescut cu peste 75%, scrie Adevărul. Unii chiar cumpără proprietăți în care se mută chiar ei împreună cu familia.

Orice român poate lua credit imobiliar în Dubai, cât timp a achitat 40% din depozitul aferent valorii casei pe care vrea să o achiziționeze la gata sau dacă a achitat 50% pentru o casă care se află în construcție. Cum nu toți românii au venituri să-și achiziționeze un imobil fără credit ipotecar, băncile din Dubai au facilitat accesul la aceste fonduri devenind astfel foarte atractive in contextul in care în țara noastră condițiile de creditare s-au înăsprit”, a spus Cristina Stoian, CEO Simple Choices pentru sursa citată mai sus.

În ce destinații cumpără românii case? Destinațiile sunt superbe

Zanzibarul și Egiptul sunt alte locații exclusiviste unde românii investesc. De exemplu, un bărbat a cumpărat 8 proprietăți în „Țara piramidelor”, iar acum are profit de 4000 de euro pe lună, notează Antena 3 CNN. Alin a povestit că o garsonieră costă în medie 30.000 euro. În total, anul acesta  20.0000 de români și-au cumpărat case acolo, mai scrie sursa menționată mai sus.

Imagine reprezentativă pentru Egipt. „Sursă: Fotografie generată de DALL-E”

Mai mult, în Zanzibar prețurile pleacă de la 239.000 euro pentru o vilă, în timp ce pentru Dubai trebuie să scoateți din buzunare aproximativ 170.000 de euro. Totodată, Istanbulul și Bulgaria mai sunt destinații unde se cumpără foarte multe locuințe. Cele mai multe sunt date spre închiriere pe Booking și Airbnb, acolo de unde cei mai mulți își iau camere pentru vacanțe. Profiturile pot fi foarte mari, mai ales dacă unitățile se află aproape de locurile de interes, fie dacă sunt aproape de mijloacele de transport în comun.