Află unde se află cel mai periculos rollercoaster din lume! Doar cei curajoși se pot da în așa ceva, având în vedere viteza sa extrem de mare. Cel care l-a proiectat este Julijonas Urbonas în anul 2010, iar numele lui este Euthanasia Coaster, scrie Mirror.

Ai încerca o plimbare în cel mai periculos rollercoaster?

Lituania este locul unde poți încerca o asemenea experiență, însă ar trebui să te simți extrem de pregătit pentru o asemenea cursă care îți poate da fiori reci. Acesta începe cu un lift cu unghiuri abrupte care urcă pasagerii la 500 de metri înălțime, înainte de a le oferi câteva secunde pentru a reflecta asupra vieții lor. De acolo, pasagerilor li se oferă opțiunea de a pleca, relatează Daily Star. În total, 24 de pasageri se pot urca în el.

„Odată ce toată lumea este la bord, începe să urce încet pe un deal masiv. Pe măsură ce rollercoaster-ul ajunge în vârf, oamenii pot face clic pe un buton pentru a se întoarce, în caz contrar ei accelerând în jos pe deal la viteze rapide de 300mph înainte de a trece prin 7 cercuri diferite. Fiecare cerc devine din ce în ce mai mic! Este proiectat astfel încât să mențină o forță de 10 G timp de 60 de secunde! Sângele tuturor celor de pe rollercoaster se scurge la picioare, fără să mai rămână sânge în creier!„, a povestit cineva care a încercat pe TikTok.

Întreaga cursă ar dura 3:20 minute.

Imagine reprezentativă pentru cel mai periculos rollercoaster din lume. „Sursă: Fotografie generată de DALL-E”

Momentan, unii sunt sceptici cu privire la faptul că în urma cursei cu acest rollercoaster șansele lor de a supraviețui sunt foarte mici. Chiar cel care a gândit întregul concept a mărturisit că acesta este scopul.

Acesta chiar a fost prezentat ca parte a expoziției HUMAN+ de la Galeria de Științe din Dublin în anul 2011, acolo unde a fost foarte apreciat.