Test din gastronomie. Este momentul perfect să scoți la iveală tot ce ai mai bun atunci când vine vorba de mâncare și de secrete culinare. Mai jos, vei găsi o serie de întrebări care îți vor testa toate cunoștințele. Succes!

Test din gastronomie

  1. Cum se numește carnea de rechin care a trecut printr-un anumit proces de fermentare si care este lăsată la uscat timp de cinci luni?
  • Tiburon
  • Hakarl
  • Shark
  • Zralok

2. Când se adaugă sarea la sotarea legumelor, pentru a se evita pierderea sucului acestora?

  • La inceput
  • Dupa 10 minute
  • La sfarsit
  • Nu se adauga sare

3. Care este cea mai intrebuintata leguma din lume?

  • Morcovul
  • Cartoful
  • Ceapa
  • Varza

4. De ce nu se foloseste albusul oualor de rata la prajituri?

  • Deoarece este foarte vascos
  • Deoarece este prea gras si nu se bate
  • Deoarece este amestecat cu galbenusul
  • Deoarece nu creste prajitura

5. Amareala castravetilor poate fi inlaturata daca dupa ce sunt taiati felii, se introduc 10 minute in…?

  • Lapte putin sarat
  • Lapte cu suc de lamaie
  • Lapte putin indulcit
  • Lapte cu miere de albine

6. Puii se rumenesc bine daca inainte de a-i scoate de la cuptor sunt stropiti cu…?

  • Bere
  • Cognac
  • Lapte
  • Vin
gastronomie, test, secrete culinare
Test gastronomie Sursă: fotografie generată de DALL-E

7. Andivele isi pierd din amaraciune daca dupa ce le este scoasa tulpina tare, sunt puse in apa amestecata cu…?

  • Vin
  • Menta
  • Lapte
  • Vanilie

8. Care este cea mai veche leguma folosita de om?

  • Mazarea
  • Ardeiul
  • Morcovul
  • Varza

9. Cel mai bun caviar provine de la un peste care traieste in apele Marii Negre si Marii Caspice. Cum se numeste acest peste?

  • Somn
  • Calcan
  • Nisetru
  • Pastrav

10. Vinul alb din sosuri poate fi inlocuit cu…?

  • Miere dizolvata in vin
  • Praf de copt dizolvat in ulei
  • Sare dizolvata in bere
  • Zahar dizolvat in otet

Răspunsuri

  1. Hakarl
  2. La sfarsit
  3. Ceapa
  4. Deoarece este prea gras si nu se bate
  5. Lapte putin sarat
  6. Bere
  7. Lapte
  8. Varza
  9. Nisetru
  10. Zahar dizolvat in oțet