Mai multe persoane vor primi sprijin financiar pentru angajare, din partea statului! Află ce categorie de români va putea avea acces la formare profesională și despre ce sumă este vorba!

Sprijin financiar la angajare

O nouă lege votată recent în Parlament vine cu vești bune pentru o categorie de români! Potrivit acesteia, statul va oferi un stimulent financiar angajatorilor care vor oferi locuri de muncă pentru victimele violenței domestice şi traficului de persoane. Cu ajutorul acestui sprijin, sute de femei vor avea șansa la un nou început, formare profesională și o viață independentă.

Anul trecut au fost peste 100.000 de apeluri la 112 pentru cazuri de violenţă domestică, de cele mai multe ori copii şi femei care strigau după ajutor. Doar că, după vieţi de abuz, nu au nevoie de acest ajutor doar o dată, ci până îşi reconstruiesc autonom vieţile. Mai ales că, în unele cazuri, abuzatorii sunt cei care le-au forţat să renunţe la muncă şi le-au oprit din şansele de formare profesională.

E timpul să le dăm şansa la viitor înapoi. Avem şi 600 de victime ale traficului de persoane, pe al căror corp traficanţii au făcut averi, cu care şi-au permis bolizi de lux. Odată salvate din lanţul lor, acestea victime nu au la ce loc de muncă să se întoarcă şi nici un venit.

De acum, vor avea un ajutor pentru a reconstrui, ca angajate, o viaţă independentă din munca proprie”, a declarat deputata USR Oana Ţoiu, co-iniţiatoare a legii şi membră în Comisia comună a Parlamentului pentru combaterea traficului de persoane, potrivit mediafax.ro.

Sprijin financiar la angajare
Camera deputaților. Imagine generată de IA/DALL-E

Câți bani vor primi angajatorii?

Angajatorii din România care creează și mențin locuri de muncă pentru victimele violenței domestice şi victimele traficului de persoane vor beneficia de un stimulent financiar din partea statului.

Conform acestei legi, cei care recrutează astfel de persoane şi le menţin în locul de muncă vor primi un sprijin de 2.250 de lei lunar, pe o perioadă de un an, dacă angajatul ocupă postul respectiv minim 18 luni.

Această lege reprezintă un pas esenţial în sprijinirea persoanelor care au trecut prin traume profunde, oferindu-le nu doar protecţie, ci şi şansa unei reintegrări reale în societate, iar accesul la un loc de muncă este esenţial în acest proces.

Cred cu tărie că prin această lege creăm un cadru legislativ mai echitabil şi mai uman, care să le ofere acestor persoane posibilitatea de a-şi construi un viitor mai bun. Nimeni nu ar trebui să fie prizonierul propriei vieţi din cauza violenţei sau exploatării”, a afirmat deputata USR Monica Berescu, co-iniţiatoare a legii şi membră a Comisiei pentru muncă şi protecţie socială.