Află povestea incredibilă a Mănăstirii suspendate din Turcia! Mai precis, lăcașul de cult se află pe o pantă stâncoasă abruptă în valea Altindere din Muntenegru, situată în satul Altindere din districtul Maçka din Trabzon. Ea arată cu adevărat spectaculos, foarte mulți dorindu-și să ajungă aici și să afle misterele din jurul ei.

Povestea incredibilă a Mănăstirii suspendate din Turcia. Află legenda ei

Despre Mănăstirea Sumela se știe că a fost ctitorită între 365-395 dec., nefiind neapărat niște date exacte despre construirea ei, notează Ecocar. Însă, există o legendă care pe mulți i-a fascinat. Doi preoți pe nume Barnaba și Sofronie din Atena au avut un vis asemănător, în care Fecioara Maria le vorbea despre o icoană pictată de apostolul Luca. Ei s-au decis să meargă în Trabzon, acolo unde au aflat și despre visul asemănător.

Imagine reprezentativă pentru Mănăstirea Sumela. „Sursă: Fotografie generată de DALL-E”

Ei au găsit de altfel și  un portret întunecat al Fecioarei Maria și al Pruncului Iisus, pe care l-au botezat Panagia Soumela, scrie CNN.

Astăzi, lăcașu se află pe lista provizorie a UNESCO pentru desemnarea ca sit al patrimoniului mondial. Aceasta a fost de altfel și restaurată, în așa fel încât să nu se deterioreze. În timpul lucrărilor a fost descoperit chiar și un tunel secret care duce la o capelă, care ar fi putut fi folosită ca post de observație, mai menționează sursa citată mai sus.

Totodată, mai există o poveste interesantă legată de oamenii care veneau aici și beau dintr-o apă în care erau bucăți din icoane, în speranța că vor avea parte de noroc.

„Fecioara Maria este o persoană sfântă și pentru poporul musulman. Așa că oamenii care locuiesc pe aici au venit și și-au scărpinat fețele, în special ochii, au fiert așchii de vopsea și au băut această apă crezând că îi va binecuvânta. Nu știm dacă această poveste este adevărată sau nu, dar asta spun oamenii”, a explicat un ghid.

Vizitatorii ajung aici prin pădure și pot admira un turn clopotniță, o bibliotecă și apeducte. De departe, cei mai mulți își doresc însă să vadă icoana Fecioarei Maria, cunoscută și sub numele de Madona Neagră.