Nu știi ce să mai gătești pentru a-i surprinde pe cei dragi? Ți s-au epuizat toate ideile? Ei bine, noi venim în ajutorul tău. Mai jos îți vom dezvălui cum să faci cea mai delicioasă musaca de vinete chiar la tine acasă, într-un timp record și cu doar câteva ingrediente.

Musaca de vinete

Acest preparat este unul de-a dreptul delicios. Îți garantăm că după ce îl vei face prima dată, nu te vei mai sătura de el. Este sățios, gustos și ușor de făcut. Pentru această rețetă, ai nevoie de următoarele ingrediente:

  • 2 – 3 vinete
  • câteva linguri de făină
  • un pahar de ulei
  • un kg de carne tocată
  • 2 – 3 cepe
  • un ou

De asemenea, mai ai nevoie de mărar, pătrunjel, roșii, sare, piper, pesmet și untură (opțional).

Mod de preparare

Se spală vinetele, apoi se taie pe lungime pentru a fi decojite. După aceea, trebuie tăiate în felii și date prin făină, apoi prăjite. Următorul pas constă în a tăia cepele mărunt. Acestea trebuie, apoi, călite.

Carnea tocată se amestecă cu ceapa, oul, sarea, piperul, mărarul și pătrunjelul. Trebuie să decojești roșiile, apoi să le taie felii.

Într-o tavă care trebuie unsă cu ulei sau cu untură, se pune un strat de pesmet, după care trebuie adăugate feliile de vinete. Stratul următorul trebuie să fie din carne tocată, apoi de roșii.

Procesul trebuie repetat până când tava se umple, notează click.ro. Vinetele trebuie să reprezinte ultimul strat din tavă.

Dacă vrei ca musacaua să fie mai aromată, poți adăuga usturoi în compoziția cărnii tocate sau smântână. Aceasta din urmă trebuie să aibă un procentaj mai mare de grăsimi.

Musacaua se pune la cuptor, care trebuie preîncălzit la 180 – 200 de grade, timp de 20 – 30 de minute. Preparatul este gata atunci când capătă culoare. După ce musacaua este gata, aceasta trebuie scoasă din cuptor și lăsată la răcit timp de câteva minute. Poți adăuga mărar și pătrunjel peste preparat, în funcție de preferințe.

musaca, vinete, reteta
Musaca de vinete Sursă: fotografie generată de DALL-E