Se spune că nu poți ajunge niciodată să cunoști complet o țară pentru că, indiferent cât timp petreci în interiorul granițelor ei, mereu apar colțuri și locuri neașteptate care te surprind complet. Iată câteva locuri mai puțin cunoscute din România!

Satul Rimetea, județul Alba (la 56 de km de Alba Iulia)

Nu ne puteam imagina cum trebuie să arate un sat pentru a putea fi considerat „cel mai frumos din Transilvania”, căci Transilvania este bine-cunoscută pentru satele sale frumoase. Cu toate acestea, toate aceste gânduri au fost spulberate în momentul în care am ajuns în satul Rimetea și am fost complet uimiți și impresionați.

Aflat înconjurat de Munții Trascău și de impunătoarele formațiuni de granit înalte până la 600 de metri, Rimetea a primit distincția „Europa Nostra” din partea Comisiei Europene. Fără a lua în considerare frumusețea naturală din jur, când te concentrezi asupra arhitecturii, poți observa cât de bine a fost conservată în stilul caracteristic secolului al XIX-lea.

Castelul Corvinilor

Cunoscut și sub denumirea de Castelul Hunyadilor sau Castelul Hunedoarei, Castelul Corvinilor se găsește în orașul Hunedoara din România. Este un exemplu de arhitectură gotică-renascentistă și este printre cele mai mari castele din Europa.

Castelul, inclus în lista „Cele Șapte Minuni ale României”, poate fi accesat printr-un pod de lemn. Se spune că în acest loc, care te teleportează în Evul Mediu, a fost închis Vlad Țepeș, inspirația pentru legenda lui Dracula!

Locuri mai puțin cunoscute din România
Locuri mai puțin cunoscute din România. Sursă: Fotografie generată de AI

Mănăstirea Corbii de Piatră

Mănăstirea Corbii de Piatră este un loc sacru situat în satul Jgheaburi, comuna Corbi, județul Argeș, România. Este un ansamblu rupestru cu o istorie care începe în secolul al XIV-lea și care a fost refondat în anul 1512 în timpul domniei lui Neagoe Basarab.

Biserica, trapeza și sala de mese ale mănăstirii sunt săpate într-o stâncă înaltă de 30 de metri și lungă de 14,5 metri. În interiorul stâncii se afla și un loc special dedicat lui Neagoe Basarab.

Conform legendei, acest spațiu era folosit ca un tribunal în aer liber pentru judecățile publice.

Valea Rea

Valea Rea este o vale situată în partea sudică a munților Făgăraș din județul Argeș, cu orientare nord-sud. Râul care străbate valea reprezintă una dintre rutele cele mai directe și totodată cele mai dificile către cel mai înalt vârf montan din România, Vârful Moldoveanu.

Poiana lui Gălan

Un loc idilic, greu de găsit pe hărți și uneori dificil de ajuns, deoarece chiar și GPS-ul poate să nu cunoască întotdeauna traseul corect. Poți ajunge acolo fie din Piatra Fântânele, pe un drum forestier care merge spre Lunca Ilvei, apoi la un moment dat faci dreapta pe drumul forestier Gălan, fie urcând direct din Lunca Ilvei.