Tu ai auzit până acum de acest truc, conform căruia trebuie să pui în cartof în mașină? În acest articol vei afla și motivul pentru care neapărat trebuie să recurgi la această metodă. Deja foarte mulți internauți au încercat și sunt extrem de mulțumiți de rezultat.

Cartoful va trebui folosit doar în momentul în care plouă!

Ce poți să faci cu un cartof în mașină?

Acest truc a pornit din Marea Britanie, acolo unde șoferii se confruntă adesea cu ploi torențiale. Așadar, în acele momente ei trebuie să frece parbrizul cu un cartof și în acest fel vor vedea mult mai bine drumul, scrie Express. Amidonul din cartof creează o peliculă care protejează foarte bine împotriva apei. Mai mult, dacă folosiți cartoful, gheața nu se va mai acumula pe parbriz.

Imagine reprezentativă pentru un cartof în mașină. „Sursă: Fotografie generată de DALL-E”

Unii internauți au recomandat și turnarea de vodcă pe parbriz pentru dezghețare, însă experții spun să nu apelați la așa ceva, deoarece sticla și vopseaua mașinii vor fi deteriorate, mai notează Fresh Plaza. Totodată, acum au apărut tot felul de tratamente hidrofobe de parbriz. Și acasă puteți face o soluție care să vă protejeze geamul. Trebuie să amestecați 50 ml  de balsam de rufe, cu 250–300 ml de apă.

Oțetul și lămâia pot face și ele minune în condițiile în care pe parbriz apar tot felul de pete. După ce ai amestecat bine cele 2 ingrediente, poți bune soluția într-un pulverizator, în așa fel încât să fie mai ușor de utilizat, conform Playtech.

Desigur, în momentul în care vremea este capricioasă cel mai bine ar fi să păstrați distanța față de autoturismul din față. Mai mult, un kit ar trebui să-l aveți mereu cu dumneavoastră, în cazul unor situații neplăcute. Spre exemplu, apă, ceva de mâncare, o baterie externă pentru telefon, triunghi de avertizare în caz de pană, fie o vestă sau jachetă cu vizibilitate ridicată.