Acest ingredient poate face minuni dacă este consumată în mod regulat, însă întrebarea este cum știm dacă mierea este pură sau nu. Un sfat venit din partea herbalistului, Nicolae Onu pe TikTok a devenit viral. Acesta a explicat exact ce trebuie să facem pentru a afla dacă în ea au mai fost folosite și alte ingrediente.

Cum știm dacă mierea este pură?

De-a lungul timpului, Nicolae Onu s-a făcut remarcat în mediul online cu sfaturile sale legate de diferite boli. Acesta a venit cu recomandări în tratarea diferitelor boli pe cale naturistă, foarte mulți fiind cei care le-au urmat.

Cât despre miere, herbalistul a spus că trebuie să ținem borcanul într-o poziție paralelă și să urmărim acea bulă care se formează.

 Mierea, în momentul în care întorci borcanul, uite, apare un bulburuc aici și eu dacă pot să țin bulburucul la jumate…vezi bulbucurul, vezi, vezi, vezi. E, mierea care are bulburuc acolo, aia e miere, restul…e orice în afară de miere. Numai mierea care, uite, asta e mierea adevărată”, spune bărbatul pe TikTok.

Imagine reprezentativă pentru miere. „Sursă: Fotografie generată de DALL-E”

Desigur, există mai multe teste care pot fi făcute pe miere. Spre exemplu, puteți lua o lingură de miere și să o amestecați într-un pahar cu apă. Dacă mierea este pură, aceasta se va depune pe fund fără să se dizolve ușor, scrie Economic Times.

Totodată, ea poate fi încălzită, cea pură devenind caramelizată, în timp ce mierea impură va emana un miros neplăcut. Și culoarea ei poate să indice dacă ea este 100% naturală sau nu. Cea aurie este cea pură, în timp ce borcanul cu un lichid mai mult incolor este cea falsificată.

Un alt test presupune turnarea câtorva picături de miere pe pânză sau pe hârtie absorbantă. Dacă mierea va curge prin hârtie fără să o ude, atunci este pură, notează redcliffelabs.com. Oțelul poate fi un alt indicator. Dacă adăugați o linguriță de miere într-un pahar unde este un amestec de oțet cu apă și se face spumă, atunci ea nu e deloc naturală.