Frigănele reprezintă, poate pentru mulți dintre noi, gustul copilăriei de altă dată, din vacanțele de vară de la bunici. Dacă și tu îți dorești să le prepari ca la carte, atunci ai ajuns unde trebuie. Iată cum să faci cele mai bune frigănele la tine acasă! Te vei îndrăgosti de această rețetă.

Cum să faci cele mai bune frigănele la tine acasă?

Cu siguranță, majoritatea dintre noi am mâncat măcar o dată frigănele sau pâine cu ou, așa cum erau denumite de bunicii noștri. În copilărie, acestea aveau un gust aparte, gust pe care este greu să îl mai găsești acum. Ei bine, noi venim în ajutorul tău cu o rețetă care vă va transpune imediat în trecut ți care vă va face să vă simțiți copii din nou. Iată tot ce ai nevoie pentru a prepara frigănele ca la bunica acasă!

  • câteva felii de pâine
  • 4 ouă
  • 200 de ml de lapte
  • 4-5 linguri de dulceață de fructe (sau altă dulceață, în funcție de preferințe)
  • 4-5 linguri de ulei
  • 30 g de zahăr vanilat
  • un praf de sare
  • o lingură de miere pentru un gust mai dulce și o textură mai pufoasă

Atunci când vine vorba de ustensile pentru gătit ai nevoie de un castron, un tel, o tigaie antiaderentă, o paletă, hârtie absorbantă pentru a elimina excesul de ulei și un platou pentru servire.

friganele, reteta, ingredient secret
Frigănele Sursă: fotografie generată de DALL-E

Mod de preparare

Metoda de preparare este una extrem de simplă. Într-un bol se amestecă ouăle, laptele, zahărul vanilat, praful de sare, dar și ingredientul secret care le face mai dulci și pufoase, respectiv mierea. Ulterior, ingredientele se bat bine cu un tel, până când compoziția devine omogenă. Următorul pas este să înmuiem pâinea în amestec, luând fiecare felie de pâine în parte.

Feliile de pâine trebuie să fie complet acoperite de lichid. Ulterior, acestea se pun în tigaia cu ulei încins și se prăjesc pe ambele părți câte 2-3 minute, până prind o crustă aurie. La final se scot pe un platou acoperit cu prosoape de hârtie pentru a se scăpa de excesul de ulei. Se servesc calde cu gem, iaurt, brânză sau lapte.