Te-ai săturat să cumperi pâine din comerț? Îți dorești să mănânci o pâine mult mai sănătoasă și sățioasă? Iată cum să faci cea mai bună pâine de casă! Ai nevoie de câteva ingrediente banale și răbdare. Rezultatul va fi unul de-a dreptul spectaculos.

Cum să faci cea mai bună pâine de casă?

Încearcă această rețetă simplă și rapidă de pâine delicioasă de casă și bucură-te de aroma inconfundabilă a pâinii de casă, făcută cu propriile mâini.

Ingrediente:

  • 800 g făină
  • 2 lingurițe sare
  • 2 linguri de zahăr
  • 10 g drojdie uscată
  • 500 ml apă caldă
  • 30 ml ulei de măsline
paine, reteta, ingrediente
Pâine de casă Sursă: fotografie generată de DALL-E

Mod de preparare:

  1. Cerne făina într-un bol mare pentru a obține un aluat aerat.
  2. Adaugă sarea, zahărul și drojdia uscată, apoi amestecă bine.
  3. Toarnă apa caldă și uleiul de măsline peste ingredientele uscate și frământă aluatul până devine omogen.
  4. Acoperă bolul cu un prosop curat și lasă-l la dospit într-un loc cald timp de 2 ore, până își dublează volumul.
  5. Împarte aluatul în două părți, modelează pâinile și lasă-le să se odihnească timp de 30-40 de minute.
  6. Unge suprafața aluatului cu un amestec de lapte și ulei de măsline pentru o crustă aurie și crocantă.
  7. Preîncălzește cuptorul la 200°C și coace pâinea timp de 30-40 de minute, până capătă o nuanță aurie.
  8. Scoate pâinea din cuptor, las-o să se răcească puțin și savureaz-o alături de cei dragi!