Chiar dacă postul Crăciunului s-a terminat, după atâtea bucate care mai de care mai alese, multe persoane vor să apeleze la preparate mai ușoare pentru organism. Ei bine, dacă și tu te numeri printre aceștia, atunci ai ajuns unde trebuie. Iată cum să faci cea mai bună ciorbă de fasole uscată.
Ciorbă de fasole uscată
Pentru a pregăti acest preparat gustos nu ne trebuie decât câteva ingrediente simple. Mai precis, este vorba despre 300 de grame de fasole uscată, fiartă în prealabil, cât și o ceapă. De asemenea, ne mai trebuie și un morcov, o bucată de țelină, un ardei gras, o lingură de ulei, cât și 150 de grame de roșii pasate.
Desigur, pe lângă aceste ingrediente, mai ne trebuie sare și piper, după gustul nostru. Puțin cimbru uscat mai poate fi pus în această ciorbă, împreună cu o frunză de dafin, boia dulce afumată, cât și leuștean și mărar verde. Odată ce avem toate aceste ingrediente, putem începe să gătim.
Cum preparăm această rețetă gustoasă?
Primul pas pentru a găti această ciorbă de post este să lăsăm fasolea la înmuiat câteva ore, iar apoi să o fierbem. Mai departe, vom curăța legumele, le spălăm bine, iar apoi le vom tăia în cubulețe cât mai mici posibile.
Acum, vom adăuga puțin ulei într-o oală și vom căli morcovul, țelina, ardeiul gras, împreună cu ceapa. Odată ce legumele s-au călit puțin, vom pune peste ele zeama de la fasole, împreună cu cimbru și cu dafin.
După ce totul a fiert vreme de 15 minute, vom pune în mâncare și roșiile, piperul, sarea, boiaua, iar după alte 10 minute, fasolea. Mâncarea mai trebuie să fiarbă vreo 10 minute, după care putem pune și mărarul și leușteanul. La final, vom avea o ciorbă delicioasă, pe care o putem servi cu murături, sau ceapă.