Iată cum să faci cele mai bune chiftele din spanac chiar la tine acasă! Ai nevoie de doar câteva ingrediente banale. Nu te vei mai sătura de acest preparat și vei vrea să îl faci mereu. Pe lângă asta, aceste chiftele sunt și foarte sănătoase.
Chiftele din spanac
Iată ce ingrediente sunt necesare pentru aceste chifteluțe cu spanac:
- 250 g pâine veche de 2-3 zile
- 2 ouă
- 350 g spanac proaspăt
- 2 căței de usturoi
- 1 ceapă
- 50 ml lapte
- 20 g făină
- 100 g brânză emmentaler rasă
- 120 g unt
- 30 g ulei
- 2 frunze de salvie
- 30 g parmezan
- Sare și piper, după gust

Cum se prepară?
Pâinea veche se taie cubulețe mici, cât mai egale. Se rade brânza, iar ceapa și usturoiul se toacă fin. O treime din cantitatea de spanac, bine spălat și scurs, se pasează într-un blender cu ouăle și un praf de sare.
Într-o tigaie, se încinge uleiul și se călește ceapa până devine translucidă. Se adaugă usturoiul și se mai lasă un minut, apoi se încorporează 200 g de spanac tocat, laptele, sare și piper. Se gătește până scade lichidul și se încheagă compoziția.
Într-un bol mare, se combină cuburile de pâine, mixul de ou cu spanac, spanacul călit, brânza și făina. Se amestecă bine până se obține o compoziție ușor modelabilă, care se lasă la odihnit 15 minute.
Se pune la fiert o oală cu apă sărată. Cu mâinile umezite, se modelează chiftelele și se adaugă în apă când aceasta e fierbinte, dar nu clocotește. Se fierb 15 minute.
Între timp, se topește untul cu frunzele de salvie și spanacul rămas, care se infuzează timp de 1-2 minute.