Majoritatea oamenilor cunosc faptul că Ghepardul este cel mai rapid animal din lume. Cu toate acestea, se pare că cele mai multe persoane și-au axat atenția asupra acestuia și nu au băgat în seamă alte specii care au o viteză mult mai mare decât acesta.
Nu există îndoială că Ghepardul (Acinonyx jubatus) este cât se poate de rapid. Și da, faptul că este cel mai rapid animal de pe uscat este un lucru total adevărat.
Conform informațiilor, acesta merge cu o viteză de 64 mph (103 km/h) și depășește fără efort restul animalelor rapide.
Cel mai rapid animal de pe planetă
Conformația corpului unui ghepard este perfectă pentru ca acesta să reușească să alerge cu cea mai mare rapiditate pe uscat.
În anul 2017 a avut loc un studiu care demonstrează că dimensiunea animalului contează foarte mult atunci când vine vorba despre viteza pe care acesta o are.
Cu toate că ghepardul este cel mai rapid animal de pe uscat, acesta nu este și cel mai rapid animal din lume, ba este chiar pe locul 5 în topul celor mai rapide din lume.
Pe locul 1 în topurile celor mai rapide animale se află Șoimul Călător. Se pare că acest animal se poate scufunda la viteze de până la 350 mph(563 km/h).
Alte animale rapide
Marlin
Marlinul este un pește care poate înota cu o viteze de 80 km/h (50 mph). Cu toate că este atât de rapid, există pești mult mai rapizi decât el.
Gâscă cu aripi de pinten
Cea mai mare gâscă din lume este chiar gâsca cu aripi de sprinten, iar conform numelui său, aceasta poate zbura la 142 km/h (88mph)
Lăstun de horn
Și lăstunul de horn este una dintre cele mai rapide păsări din lume, iar viteza cu care poate zbura este de 171 km/h/ 106 mph.
Antilopa pronghorn
Se pare că antilopa pronghorn este considerată cel mai rapid mamifer din lume, iar viteza maximă la care poate ajunge este de 98 km/h. Ea provine din America de Nord și nu îi este deloc dificil să depășească restul prădătorilor care există acolo.
Pasărea-spin
Chiar dacă are 100 de grame, această pasăre este pe locul doi atunci când vorbim despre cea mai rapidă viețuitoare, deoarece viteza ei maximă cu care se poate deplasa este de 171 km/h. Această specie s-a născut în centrul Asiei, dar se poate găsi și în unele țări Europene.
Rămâneți cu ochii pe cinestie.ro, pentru a afla mai multe curiozități interesante despre animale și nu numai.