Pe lângă tinerii care își unesc destinele, nunta îi are în prim-plan și pe nași. Aceștia au și ei câteva îndatoriri și reguli pe care să le respecte față de cei pe care îi vor cununa. Iată tot ce trebuie să cumpere nașii la nuntă! Sunt câteva lucruri esențiale fără de care nunta nu s-ar putea face.
Ce trebuie să cumpere nașii la nuntă
Dacă anul acesta vei fi naș, acest articol este pentru tine. În primă fază, trebuie să îți întrebi finii ce așteptări au de la tine ca și naș. Chiar dacă aceștia îți vor spune că nu îți doresc nimic, totuși, tu ai câteva îndatoriri pe care trebuie să le respecți. Pe lângă asta, există și câteva lucruri pe care tu trebuie să le cumperi.
- taxa pentru cununia religioasă
În ziua în care finii tăi se cunună va trebui plătită o taxă la biserică pe care tu, ca și naș, o vei achita. Și la o săptămână după nuntă când mirii merg alături de nași pentru „a fi scoși din biserică” o să mai fie o taxă pe care tot nașii o plătesc.
- buchetul miresei și lumânările
Nașa cumpără buchetul miresei și lumânările, iar miresei cumpără buchetul nașei.
- accesoriile miresei
Dacă mireasa îți va dori să respecte toate obiceiurile, atunci nașa va trebui să îi cumpere voalul, set de gătit, set de dezgătit, turta miresei și oglinda.
Ce însemnătate ar trebui să aibă nașii pentru miri?
În ultimii ani, tinerii care îți unesc destinele au preferat să își aleagă nașii pentru situația lor materială. Acest lucru este tot mai practicat în zilele noastre, cu toate că nașii ar trebui să aibă o altă însemnătate în viața lor.
După cununia religioasă, nașii devin părinții spirituali ai mirilor și sunt obligați să fie alături de ei la bine și la rău, în orice situație. Mirii sunt obligați să își respecte nașii și să le ceară sfatul de fiecare dată când se află într-un impas.