Ziua Națională a României se apropie, iar patrioții se pregătesc, care mai de care, pentru această zi importantă. Iată ce se mănâncă pe 1 Decembrie! Aceste preparate nu trebuie să lipsească de pe mesele românilor.
Ce se mănâncă pe 1 Decembrie?
Ziua de 1 Decembrie este un prilej de sărbătoare pentru poporul român. În această zi, oamenii se întâlnesc și savurează împreună preparate tradiționale. Totodată, în această zi nu lipsesc de pe mesele românilor nici băuturile tradiționale pregătite chiar de către aceștia. Țuica fiartă și vinul sunt unele dintre cele mai consumate băuturi preferate de oamenii care sărbătoresc această zi. Având în vedere gama largă de preparate tradiționale care există, avem de unde alege.
Unele dintre preparatele care se regăsesc în meniul de 1 Decembrie fasolea cu ciolan, dar și tocănița sau celebrele sărmăluțele, pe care nu ai cum să le refuzi. De asemenea, alte preparate tradiționale românești sunt varza călită alături de coaste de porc sau afumătură.
În general însă, fasolea cu ciolan este preparatul vedetă în meniul de 1 Decembrie. Mâncarea de fasole este un preparat des consumat de români, mai ales în zonele montane, care și-a câștigat simpatia de-a lungul timpului. Preparatul a devenit o tradiție în momentul în care o personalitate din televiziune i-a invitat pe telespectatori să prepare și să mănânce această mâncare în ziua de 1 decembrie în urmă cu 23 de ani.
Cu toate că în popor fasolea era considerată mâncarea săracului din cauza prețului scăzut, românii nu s-au sfiit să adopte acest fel de mâncare ca fiind unul demn de sărbătorirea Zilei Naționale a României. Fasolea cu cârnați era gătită în cadrul armatei de-a lungul istoriei, deoarece este o mâncare bogată în proteine care îi ajuta pe soldați să reziste condițiilor dure din acea perioadă.
În anumite orașe din țară, la târguri, gospodarii pregătesc ceaune întregi de fasole cu ciolan. Astfel, toată lumea se poate bucura de acest preparat tradițional, indiferent unde se află de Ziua Națională.