Se apropie Ziua Muncii, iar românii sunt nerăbdători să își petreacă timpul în aer liber, alături de cei dragi! Iată cât costă o porție de mici cu muștar și cartofi prăjiți de 1 mai 2025, în București!
Cât costă o porție de mici cu muștar?
În ultimii ani, românii au făcut o adevărată tradiție din consumul de mici la grătar, de 1 mai! În multe orașe sunt organizate diferite activități și evenimente, pentru gurmanzii care doresc să savureze o porție de mici cu muștar și cartofi prăjiți.
Dacă nu locuiești la curte, sau preferi pur și simplu să te relaxezi la un festival sau o terasă din București, trebuie să știi la ce prețuri te poți aștepta anul acesta, de Ziua Muncii.
Printre locurile renumite în care poți mânca cei mai buni mici se numără și Terasa Obor, din piața cu același nume. Zi de zi, bucureștenii care merg la cumpărături în această zonă se opresc pentru a savura acest preparat devenit tradițional pentru mulți dintre ei. Prețul pentru un mic cu pâine și muștar este de 6 lei, iar o porție care include și cartofi prăjiți poate ajunge la 35 de lei.
În Centrul Vechi, prețurile pot fi ușor mai ridicate. La Carul cu Bere, de exemplu, o porție cu trei mici și cartofi prăjiți costă 56 de lei. Bucătarii respectă o rețetă tradițională, veche de 100 de ani, cu ingrediente secrete.
Restaurantul „La Micuțu” din sectorul 6, pune la dispoziția clienților un meniu cu 4 mici, la prețul de 33 de lei.

Cum să prepari mici la tine acasă?
Pentru a prepara mici proaspeți, la tine acasă, ai nevoie de următoarele ingrediente:
- 1 kilogram carne de vită
- 600 grame carne de porc
- 300 ml apa plată sau minerală
- 1 linguriță de sare
- o linguriță de bicarbonat de sodiu
- piper negru macinat, după gust
- cimbru uscat, după gust
- boia dulce
- usturoi.
Pentru început se spală bine carnea și se toacă mărunt la mașină, până se face pastă. Usturoiul se curăță, se pisează, apoi se adaugă peste carne, împreună cu sare, piper, bicarbonat, cimbru, boia dulce.
Citește și: Unde se pregătește un mic de 200 de metri în București, de 1 mai? Evenimentul are loc weekendul acesta
Se amestecă totul până obținem o pastă omogenă, apoi adăugăm apă treptat. Când compoziția este gata, formăm micii, în funcție de dimensiunea dorită și îi așezăm pe o tavă, la frigider. După câteva ore pot fi preparați la grătar.