Unul dintre cele mai importante monumente din București a fost redeschis permanent. Află care este programul de vizitare pentru Arcul de Triumf din Capitală și ce preț are biletul de acces!
Care este programul de vizitare pentru Arcul de Triumf?
Clădirea simbol a Capitalei, Arcul de Triumf, s-a redeschis pentru vizitare pe data de 15 martie 2025. Centrul de Cultură „Palatele Brâncovenești de la Porțile Bucureștiului” a inclus acest obiectiv turistic în circuitul permanent, astfel încât acesta să fie vizitat de oamenii din întreaga lume, pe tot parcursul anului.
„Arcul de Triumf va fi deschis permanent pentru vizitare începând de sâmbătă, 15 martie 2025. Arcul de Triumf este un monument simbolic pentru victoria armatei române în Primul Război Mondial. Acesta a fost inaugurat la 1 Decembrie 1936 în prezența Regelui Carol al II-lea și a Reginei Maria, marcând un moment deosebit în istoria țării noastre.
Acesta este unul dintre cele mai importante repere arhitecturale și istorice din București, un simbol al luptei și al sacrificiilor făcute de armata română în perioada războiului”, a transmis Nicușor Dan pe Facebook.
Citește și: Se construiește o nouă magistrală de metrou în București! Câte stații va avea și când va fi gata?
Iată care este programul de vizitare:
- Luni: ÎNCHIS
- Marți: 10:00-18:00.
- Miercuri: 10:00-18:00.
- Joi: 10:00-18:00.
- Vineri: 10:00-18:00.
- Sâmbătă: 10:00-18:00.
- Duminică: 10:00-18:00.

Cât costă biletul de intrare?
Turiștii care plănuiesc să viziteze anul acesta Arcul de Triumf trebuie să achiziționeze bilete de intrare. Iată care sunt prețurile, pentru acces:
- Bilet adult: 15 lei/persoană,
- Elevi și studenți: 8 lei/persoană
- Pensionari: 8 lei/persoană,
- Ghidaj limba română: 10 lei/persoană,
- Ghidaj limba engleză: 15 lei/persoană,
- Taxă ședință foto/video cu caracter familial: 300 lei/oră.
Persoanele cu dizabilități și preșcolarii au intrare gratuită. Accesul ultimului vizitator sau grup este permis până la ora 17:30.
Arcul de Triumf cuprinde patru expoziții: Marele Război al Reîntregirii Neamului (fotografie și film), Heraldica Marilor Familii Boierești (efigii din bronz, fotografii), Arcul de Triumf în Imagini (fotografii, machete), Marea Unire de la 1918 ( unde se găsesc și coroanele și sceptrul regal reproduse; fotografii), potrivit wikipedia.org.
Monumentul este situat în partea de nord a Bucureștiului, în sectorul 1, la intersecția șoselei Kiseleff cu bulevardele Constantin Prezan, Alexandru Averescu și Alexandru Constantinescu.