O alimentație sănătoasă și echilibrată constă în consumul regulat de fructe și legume, însă unele dintre ele pot fi expuse la pesticide, înainte de a ajunge în magazine. Iată care este fructul cu cele mai multe chimicale!
Fructul cu cele mai multe chimicale
Indiferent de anotimp, este important să includem în alimentația noastră fructe și legume, pentru vitamine, antioxidanți, fibre și multe alte beneficii. Specialiștii recomandă consumul a cel puțin 5 porții de fructe și legume pe zi, de preferat cele de sezon, organice.
Există unele fructe pe care le găsim în magazin în orice anotimp, deși sunt cultivate în extra-sezon. Acestea sunt crescute în sere special amenajate, în zonele mai călduroase.
Printre fructele preferate atât vara cât și iarna, se numără și căpșunile, datorită gustului desăvârșit și beneficiile pentru sănătate. Din nefericire, acestea au cele mai multe chimicale, deoarece producția constantă necesită utilizarea pesticidelor.
Pentru a proteja culturile și a asigura o producție abundentă, producătorii folosesc o gamă largă de pesticide, fungicide și alte substanțe chimice. Căpșunile au o structură fără coajă, care le permite să absoarbă rapid substanțele chimice din sol și din aer, devenind astfel un fruct cu cele mai multe reziduuri de pesticide.
Printre substanțele regăsite în căpșuni se numără pesticidele, folosite pentru combaterea dăunătorilor, fungicide, pentru a preveni bolile și erbicide.

Beneficiile consumului de căpșuni
Căpșunile organice, cultivate fără pesticide și îngrășăminte chimice sintetice, sunt o opțiune mai sănătoasă pentru cei care le includ în alimentație. Aceste fructe au o mulțime de beneficii pentru sănătate și pot fi incluse în alimentație din primii ani de viață.
Căpșunile sunt o sursă excelentă de antioxidanți, inclusiv vitamina C și acid elagic. Acești compuși ajută la protejarea celulelor împotriva daunelor cauzate de radicalii liberi, reducând riscul de boli cronice precum bolile de inimă, cancerul și diabetul.
Citește și: Fructele care conțin cea mai multă apă. Este recomandat consumul lor pe timpul verii
Fibrele din căpșuni pot ajuta la încetinirea absorbției zahărului în sânge, prevenind creșterile bruște ale glicemiei. Consumul regulat de căpșuni poate ajuta la întărirea sistemului imunitar.
Înainte de a le consuma, este important să spălăm fructele cu atenție, pentru a îndepărta urmele de pesticide. Specialiștii recomandă să achiziționăm căpșunile de la producătorii locali sau să le cultivăm în propria grădină, dacă este posibil.