Dinții noștri sunt extrem de sensibili și pot fi destul de afectați de anumite alimente sau băuturi pe care noi le consumăm. Specialiștii ne recomandă să avem o atenție sporită asupra lucrurile pe care le consumăm. Puțini știu că există o băutură banală pe care mulți o consumă zilnic care poate avea efecte dezastruoase. Iată care este băutura care ne poate afecta dantura!

Băutura care ne poate afecta dantura

Apa cu lămâie este o băutură răcoroasă pe care o putem prepara în doar câteva minute. Multe persoane o consumă aproape zilnic pentru beneficiile ei, dar și pentru că ajută la scăderea în greutate. Ce mulți nu știu este că aceasta ne poate distruge dantura. Da, ați auzit bine.

Motivul este unul simplu, are o aciditate foarte mare. Un medic stomatolog a dezvăluit că smalțul dinților poate fi afectat de aciditatea pe care această băutură o conține.

„Această aciditate poate eroda smalțul dinților, care este stratul exterior dur și protector”, explică dr. Bozic, potrivit adevarul.ro.

dantura, apa cu lamaie, probleme
Apă cu lămâie                                                                                                                   Sursă: fotografie generată de DALL-E

Cum ne putem da seama dacă dinții noștri au fost deja afectați? Ei bine, atunci când smalțul dinților a fost afectat, dantura va prezenta o sensibilitate sporită. Astfel, oamenii vor vedea acest lucru de fiecare dată când vor consuma băuturi reci sau calde. Pe lângă asta, ne putem confrunta și cu mai multe carii.

Nu vă spălați pe dinți după ce consumați această băutură

Un alt aspect important de care trebuie să țineți cont este să nu vă spălați pe dinți imediat după ce ați băut apă cu lămâie. Lăsați un răgaz de 30 de minute pentru ca smalțul dinților să își revină la normal.

„Evitați periajul imediat după ce ați băut apă cu lămâie; așteptați cel puțin 30 de minute pentru ca smalțul să se refacă. Luați în considerare alternative mai puțin acide, cum ar fi castravetele sau apa cu infuzie de mentă, care sunt răcoritoare și mai blânde pentru dinți”, mai spune specialistul, conform sursei menționate anterior.