Tu știai de aceste alimente interzise atunci când ai alergie la ambrozie? Medicii îi sfătuiesc pe toți cei care au o astfel de problemă să fie foarte atenți la ceea ce mănâncă și să urmeze întocmai sfaturile specialiștilor. Cazurile grave pot duce chiar până la astm bronșic, așadar prevenția este și ea esențială.

Listă alimente interzise când ai alergie la ambrozie

Polenul acestei buruieni poate fi extrem de periculos, mai ales din luna august până în noiembrie. Spre exemplu, o plantă de ambrozie poate produce până la 1 miliard de grăunțe de polen care pot pluti prin aer și fie pot produce semințe, notează Allergy Asthma Network.

Simptomele sunt extrem de deranjante, mai ales că puteți să vă simțiți nasul înfundat, ochii înlăcrimați și chiar să strănutați și să tușiți. Mai mult, unii chiar o mâncărime ciudată care nu le dă deloc pace. Cel mai indicat este așadar mersul la medic, care cu siguranță vă va îndruma pe mai departe. Desigur, pentru ca starea să vi se amelioreze pe lângă medicamentație, va trebui să fiți atenți și la ceea ce mâncați, deoarece alimentele înrudite botanic cu ambrozia pot declanșa ceea ce se numește sindromul alergiei orale (SAO).

Imagine reprezentativă pentru ambrozie. „Sursă: Fotografie generată de DALL-E”

Deci, printre ele se numără bananele, anghinarea, mușețelul, castravetele, mango, pepenele galben, mierea de albine, semințele de floarea-soarelui sau dovlecelul, scrie Frontier Allergy. Dacă sunteți alergici încercați să evitați pe cât posibil deplasările, mai ales în perioadele de răspândire a polenului, iar dacă totuși ieșiți, la revenirea în casă spălați-vă foarte bine mâinile. Hainele trebuiesc puse și ele la spălat, deoarece polenul se poate așeza pe ele.

Încercați să stați mai mult cu geamurile închise, în așa fel încât praful să nu se depună și în locuință.

Nu doar pentru oameni este extrem de periculoasă, ci și pentru animale. De aceea fermierii trebuie să fie foarte atenți și chiar să o taie înainte ca ea să crească. Mai mult, specialiștii recomandă ca în zona unde crește ambrozia să plantați flori sau orice altceva, deoarece ambrosia obișnuiește să iasă acolo unde solul este gol.