Toată lumea îi cunoaște pe membrii Casei Regale a Marii Britanii, însă puțini știu ce presupune să faci parte din această familie. Ei bine, chiar dacă mulți îi consideră norocoși, aceștia au o mulțime de interdicții și de reguli. Iată 10 lucruri ciudate pe care membrii familiei regale a Marii Britanii nu au voie să le facă. Unele te vor surprinde.

10 lucruri ciudate pe care membrii familiei regale a Marii Britanii nu au voie să le facă

1. Nu este permisă nicio cerere în căsătorie fără permisiunea monarhului

În familia regală, monarhul este considerat un fel de părinte. Astfel, așa cum se făcea pe vremuri când în cazul unei cereri în căsătorie prima dată se cerea acordul părinților, așa procedează aceștia, acum, cu monarhul. Prima dată, acesta își dă acordul în scris, iar mai apoi are loc anunțul oficial al logodnei.

2 Doi moștenitori ai Casei Regale nu pot zbura împreună

Acest lucru a fost implementat în cazul unor posibile tragedii. Doi moștenitori ai tronului regal nu pot zbura în același timp, în același avion. În cazul unui incident nefericit, familia regală ar putea pierde un singur moștenitor și nu doi sau mai mulți.

3. Membrii familiei regale nu au voie să își arate afecțiunea în public

O regulă nescrisă a familiei regale este că membrii familiei regale nu au voi să își manifeste iubirea unul față de celălalt în public. De-a lungul timpului, această regulă a mai fost încălcată, însă Prințul William și Kate au grijă pe cât de mult pot să o respecte. În aparițiile lor publice, cei doi nici măcar nu se țin de mână, doar merg unul pe lângă celălalt.

4. Nu au voie să mănânce crustacee sau carne gătită insuficient

Acestă regulă a fost considerată prostească, însă se înțelege intenția. Aceste feluri de mâncare pot provoca adesea toxiinfecții alimentare, dacă nu sunt pregătite corect, așa că este mai bine să se evite vreun incident nu tocmai plăcut. Regele Charles nu se poate abține de multe ori și mai face câte o excepție, potrivit scmp.com.

marea britanie, casa regala, reguli
Casa Regală                                                                                                                        Sursă: fotografie generată de DALL-E

5. Femeile necăsătorite nu au voie să poarte diademe

O regulă veche a Casei Regale spune că femeile nu au voie să poarte diademe dacă nu sunt căsătorite. Prima dată când acestea își pun o diademă pe cap este la nuntă. După ce se căsătoresc, pot să poarte de fiecare dată când își doresc. Ele optează pentru acest accesoriu, de cele mai multe ori, la un eveniment important, nu oriunde.

6. Membrii familiei regale nu au voie să dea autografe sau să facă selfie-uri cu fanii

Această regulă a fost adoptată tocmai pentru a-i proteja pe membrii familiei regale. Aceștia nu au voie să ofere autografe fanilor lor pentru ca semnătura să nu le fie falsificată. Nici selfie-urile cu cei care îi admiră nu sunt permise, motiv pentru care membrii Casei Regale stau departe de mulțimea de fani, la orice apariție publică.

7. Membrii familiei se cântăresc, de fiecare dată, înainte de masa de Crăciun

Deși sună amuzant, se pare că orice membru al familiei regale trebuie să se cântărească atât înainte, cât și după masa de Crăciun. Dacă s-au îngrășat suficient, este înseamnă că s-au distrat cu adevărat în timpul sărbătorii. Această regulă este valabilă atât pentru cei mici, cât și pentru cei mari. 

8. Femeile nu au voie să îți facă unghiile cu ojă strălucitoare

O altă regulă strictă a Casei Regale este faptul că femeile din familie nu au voie să își facă unghiile cu culori stridente sau prea strălucitoare. Acestea trebuie să fie cât mai simple și date cu culori cât mai naturale, pentru a nu atrage atenția asupra mâinilor.

9. Membrii familiei nu au voie să poarte blănuri

O altă regulă surprinzătoare este că niciun membru al Casei Regale nu are voie să poarte piese vestimentare cu blană sau din blană. Această regulă a mai fost și ea încălcată, însă nu a fost atât de grav pentru că s-a purtat blană artificială. Blana naturală este total nepermisă în vestimentația membrilor familiei regale.

10. Familia regală nu are voie să joace Monopoly.

Monopoly, jocul de societate este complet interzis în Casa Regală. Motivul este că acesta este prea vicios. Aceeași regulă se aplică și pentru alte jocuri de societate, nu doar pentru acesta.