De cele mai multe ori poate nu știi cum trebuie să-ți speli blugii, deoarece ți-e frică ca ei să nu se strice repede. Ei bine, câteva sfaturi simple te vor ajuta să-i păstrezi intacți pentru o perioadă lungă de timp. Iată ce trebuie să faci!

Trucuri despre cum trebuie să-ți speli blugii

1. Puneți jeanșii în congelator. Internetul este plin de discuții cu privire la această practică. În acest fel,  bacteriile din blugii ar fi ucise din cauza temperaturii scăzute, fără a fi nevoie să îi spălați. Mulți nu cred în această practică, ba chiar unii specialiști au venit și cu argumente pertinente. Spre exemplu, Stephen Craig Cary, care este expert în Smithsonian spune că unele bacterii pot supraviețui chiar și la temperaturi foarte scăzute.

„Sursa mirosurilor din corpul nostru sunt secrețiile glandelor pielii și activitatea bacteriană. Multe dintre aceste secreții sunt descompuse de bacterii în molecule pe care le recunoaștem ca miros de corp„, a mai explicat un expert, potrivit Denim Hunters.

Mulți au mai apelat la această idee, deoarece au auzit că jachetele și blugii nu se decolora.

2. Nu spălați atât de des perechile de blugi, mai ales dacă nu-i purtați. Ei vor avea de suferit de pe urma spălătorilor, așadar va trebui să cumpărați mereu alții.

„Ceea ce am încercat să spun… a fost un semnal de alarmă pentru consumatori că intrăm pe pilot automat și, după ce am terminat de purtat ceva, îl aruncăm automat la spălat. O pereche bună de blugi nu trebuie să fie spălată în mașina de spălat decât foarte”, a precizat directorul unei firme de blugi, conform Mirror.

3. Curățarea blugilor cu o periuță de dinți. De multe ori, pentru o simplă pată tindem să aruncăm perechea de pantaloni direct în mașina de spălat. Ei bine, dacă nu necesită neapărat o spălare completă, puteți îndepărta murdăria doar cu o periuță de dinți, iar ei vor fi ca noi.

Imagine reprezentativă cu o tânără care aranjează blugii. „Sursă: Fotografie generată de AI”

4. Utilizați ciclul pentru haine delicate la mașina de spălat

5. Folosiți un detergent special pentru tipul de jeanși. De exemplu, dacă aceștia sunt negri, folosiți ceva pentru rufe negre, iar dacă sunt albi, detergent pentru rufe albe.

6. Blugii trebuie să fie spălați cu apă rece, niciodată cu apă caldă.

7. Spălații blugii de mână, asta dacă nu aveți suficiente perechi de aceeași culoare pe care să le băgați la spălat. În acest fel, preveniți decolorarea, notează wikihow.com.