Există anumite momente în care ești pus să iei o decizie destul de importantă și trebuie să fii destul de sigur. Cu toate acestea, conform unui medic, nu în orice zi este bine să faci acest lucru, deoarece poți să faci greșeli pe care să le regreți mai târziu.

Ora la care se iau cele mai importante decizii

Între capacitatea de a lua decizii și timp există o legătura foarte mare. Cu toate că poți crede că situația se află în mâinile tale și o poți gestiona, lucrurile nu stau exact așa. Iată care este ora la care se iau cele mai importante decizii.

De-a lungul anilor, complexitatea creierului a fost subiectul multor studii. După acestea s-a ajuns și la o concluzie, cea că există anumite ore ale zi în care nu putem fi 100% capabili că putem lua cele mai bune decizii.

Conform medicului Vlad Ciurea, creierul nu poate lua decizii importante în fiecare zi și nici în orice oră. Există doar câteva momente ale zilei în care putem face cele mai bune alegeri pentru noi.

Se pare că cele mai bune ore în care trebuie să luăm decizii sunt 10:00-12:00 și 16:00-18:00. În acele momente, creierul funcționează la nivel maxim și nu există șanse mari să faci greșeli care îți pot afecta viața.

„Mă contraactivez pentru elementele esențiale cu cele două perioade de activitate cerebrală, între 10-12 și 16-18. Aici, între aceste ore, funcționăm cel mai bine, este dovedit cerebral. Fără biciuire, fără multitudini de cafele, merge creierul perfect.”, a spus medicul Vlad Ciurea la Antena 3 CNN.

Ora la care se iau cele mai importante decizii.
Ora la care se iau cele mai importante decizii. Sursă: Fotografie generată de AI

Intervalul în care nu este bine să iei decizii

Cu toate acestea există și un interval în care cel mai bine ar fi să nu luăm decizii deoarece creierul nu funcționează la capacitatea maximă. Atunci s-ar putea să facem greșeli mari pe care să le regretăm.

Specialistul a mărturisit că la mijloc există mai multe obiceiuri din cauza cărora creierul nu funcționează optim.

„Creierul are cinci dușmani: stresul, zahărul, alcoolul, tutunul – pentru că strânge vasele – şi drogurile. Acestea din urmă mă îngrozesc. Putem să menținem sănătatea mintală cu gânduri bune, optimism, zâmbet, activitate pozitivă, citit, scris şi exercițiu fizic.”, a mai spus medicul.

Dacă îți dorești să nu dai greș și să ai parte de cele mai bune decizii și de o viață bună trebuie să iei în considerare sfaturile medicului. Este foarte important să știi exact ceea ce urmează să faci și să ai grijă. Nu lua decizii prea rapide, deoarece acest lucru chiar îți poate afecta viitorul, iar de cele mai multe ori nu poți da înapoi.