Poate părea de necrezut, însă există câteva mistere ale munților Bucegi care încă nu au fost elucidate. Unii se încred întru totul în ele, în timp ce alții nici măcar nu ascultă asemenea povești. Tu ai auzit până acum de ele?

5 mistere ale munților Bucegi

1.Sfinxul și Babele. Până și presa internațională a aflat de aceste două obiective turistice extrem de controversate din țara noastră. Unii cred că aici s-ar afla o „piramidă energetică” care apare în fiecare an pe data de 28 noiembrie. Astfel că în acea zi, mulți se strâng în jurul Sfinxului, acolo unde ar apărea din senin o lumină vindecătoare, potrivit România-Insider.

2.Valea Albă. Și în jurul acestui loc sunt fel și fel de legende și povești. Unele spun că oamenii se simt aici foarte ciudat, chiar dezorientați. Ba mai mult, aparatele de fotografiat s-ar declanșa din senin, lucru înspăimântător.

Unde se află cea mai pură apă?

3.„Apa vie“ din cascada celor 7 izvoare. Acest loc este unul inedit, înconjurat de pădure. Cascada se află între Lacul Scropoasa și Lacul Bolboci, în comuna Moroieni, județul Dâmbovița și mulți ajung aici din curiozitate. Legenda spune că apa de aici ar da puteri miraculoase celor care o beau.

Mai mult, ea a fost testată în anul 1927, iar specialiștii au descoperit că nu are azotiți și azotați. Așadar, i s-a oferit statutul de cea mai pură apă din lume. Și bolnavii s-ar fi vindecat aici în trecut, scrie calatorinbascheti.ro.

4.”Triunghiul de aur“ al Daciei. În acest caz este vorba de niște galerii secrete, care ar avea niște energii uimitoare. Prin ele se transportau cel mai sigur minereurile.

Imagine reprezentativă pentru un tunel misterios. „Sursă: Fotografie generată de AI”

5.În Munții Bucegi s-ar afla 3 tuneluri misterioase.

„Coridorul din stânga ducea către un loc secret sub nisipurile deșertului din Egipt. La un obiect special între Sfinx și Marea Piramidă, care nu a fost încă descoperit. În continuare, în dreapta, se continuă spre un loc similar cu Bucegi, în interiorul unuia dintre munții din Tibet. Acest tunel are o ramificație, al cărei braț duce pe sub județul românesc Buzău, în extremitatea sud-estică a Carpaților, și apoi la o instalație din Irak, lângă Bagdad.

Un alt coridor care se ramifică din tunel leagă Bucegi de zona deșertului Gobi din Mongolia. Cel de-al treilea tunel, central, ascunde un secret foarte fundamental, iar americanii au insistat ca și acest secret să fie păstrat. Tunelul conducea prin scoarța terestră în interiorul planetei”, spun cei care au cercetat tunelurile din Munții Bucegi, conform Playtech.