Iată ce culoare are soarele! Mulți consideră că steaua din centrul Sistemului Solar este galbenă. Ei bine, realitatea nu este deloc așa. Specialiștii au documentat acest lucru și au spus tuturor adevărul.

Tu știai?

Ce culoare are soarele?

De la copii până  la adulții cu toții s-au întrebat măcar odată în viață ce culoare are soarele. Experții spun că acesta este alb, acesta fiind și motivul pentru care totul în jur se vede în culori, potrivit wtamu.edu.

De asemenea, interesant este că astrul emite lumină prin procesul de radiație termică, el strălucind pe cer datorită temperaturii sale. Cu toate astea, unii astronomi consideră în continuare varianta în care soarele este verde, valabilă. Însă acest lucru s-ar întâmpla numai dacă soarele ar fi un corp negru perfect emițător, mai scrie sursa citată mai sus.

Chiar și Elon Musk susține această idee, el scriind pe Twitter, într-o postare că soarele este verde datorită numărului de fotoni.

Desigur, atunci când vedem Soarele la răsărit sau la apus, când acesta este jos, el poate apărea galben, portocaliu sau roșu. Acest lucru se întâmplă, deoarece culorile sunt dispersate de atmosfera Pământului.

Imagine reprezentativă pentru Soare. „Sursă: Fotografie generată de AI”

Totodată, oamenii de știință spun că în timp, peste 5-6 miliarde de ani, Soarele va epuiza hidrogenul și va căpăta o nuanță brun-roșiatică. Odată cu această schimbare, Pământul va fi amenințat, scrie Space. Tot ei preconizează că Mercur, Venus, Pământ și Marte vor dispărea, fiind înghițite de Soare, iar după 10 miliarde de ani se va răci și va avea o culoare albăstruie.

Curiozități despre Soare

  • Soarele este clasificat oficial ca fiind o stea mică sau o stea G2 V. G2
  • Soarele are temperaturi de suprafață cuprinse între aproximativ 5.300 Kelvin (K) și 6.000 K.V, notează Space.
  • Învelișul exterior al Soarelui se va extinde până la aproximativ 100 de ori diametrul secvenței principale a unei stele
  • Soarele e vechi de 4,5 miliarde de ani și se află la aproximativ 150 de milioane de kilometri de Pământ, conform
  • Lumea nu ar exista fără energia Soarelui.
  • Soarele este cel mai mare obiect din sistemul nostru solar.