Pentru mulți dintre noi un hamburger este o adevărată delicatesă. Cu toate acestea, prețurile lor diferă, iar unele pot ajunge să coste o avere. Tu știai care este cel mai scump hamburger din lume?

Hamburgerul a fost recunoscut ca cel mai scump din întreaga lume de Cartea Recordurilor Guinnes.

Produsul se poate găsi chiar și în meniul restaurantului The Daltons din Voorthuizen, Olanda de către bucătarul Robert Jan De Veen în anul 2021.

Care este cel mai scump hamburger din lume

Acesta se numește „The Golden Boy” și costă 5.967 de dolari. Prețul uriaș se datorează ingredientelor foarte calitative pe care Robbert Jan de Veen le-a folosit pentru a-l face.

Ideea i-a venit chiar în timpul în care afară era pandemia de Covid-19. În acel moment a fost nevoit să închidă servirea interioară în restaurantul său.

Cu toate că oamenii nu mai puteau să mănânce acolo, ei își comandau mâncare la pachet. Într-o seara când își instruia un nou manager, Robbert a dat de o postare de pe o pagină de socializare despre cel mai costisitor hamburger.â

Era foarte scump, dar era și foarte mare. În acel moment bucătarul a hotărât să facă un burger standard care ar putea intra în Cartea Recordurilor. Rețeta a fost creată de el de la zero și rezultatul a fost unul magnific.

„Este ușor să iei câteva ingrediente foarte scumpe și să le pui pe un burger. Dar pentru mine a fost foarte important ca el să aibă un gust minunat. Am vrut să văd cât de departe pot merge cu ideea asta, cât de multe pot să pun în hamburger și totuși să mă asigur că toate aromele sunt în armonie perfectă.”, a declarat Robert.

Tu știai care este cel mai scump hamburger din lume?
Tu știai care este cel mai scump hamburger din lume? Sursă: Fotografie generată de AI

Ce putem găsi în interiorul burgerului

În chiflă putem găsi șampanie Dom Pérignon. Aceasta este ușor prăjită și moale în interior, iar la exterior o foiță de aur o acoperă.

Burgerul  este făcut din carne de vită wagyu suculentă și este decorat cu crab și caviar. În interiorul lui se mai găsesc și inele de ceapă prăjite în ulei și șampanie, iar gustul său este atât dulce cât și acru, sărat și amar, toate în același timp.

„A fost o provocare să obținem ingredientele, pentru că nu toate sunt în mod normal disponibile în Țările de Jos, dar am avut mare ajutor de la furnizorii mei.”, a mai spus bucătarul.

Ideea i-a venit și apoi totul s-a materializat pentru bucătar. Se pare că la puțin timp după ce a pus totul în practică, aceasta a ajuns cunoscut și în Cartea Recordurilor