Pentru cine nu știa, China este cea mai mare țară din Asia și se află pe locul doi în topul celor mai populate țări. Istoria și cultura ei sunt foarte bogate și interesante. Dacă te gândești vreodată să îi faci o vizită, vei ajunge acasă cu o mulțime de informații pe care cel mai probabil nu le știai.

Dintre toate țările asiatice China este cea mai mare și ocupă aproximativ întreaga masa terestră din Asia de Est. Un lucru foarte interesant despre această țară este că ocupă a paisprezecea parte din suprafața terestră a Pământului și este la fel de mare ca Europa.

Singura țară care îi este rivală Chinei este India, care în anul 2023 a ajuns să aibă un număr mai mare de locuitori. Tu știai aceste lucruri despre China?

Lucruri interesante despre China

În China există 33 de unități administrative care se află direct sub conducerea centrală. Ele sunt formate din 22 de provincii, 5 regiuni autonome, 4 municipalități (Chongqing, Beijing, Shanghai și Tianjin) și 2 regiuni administrative speciale (Hong Kong și Macao).

S-a întâmplat de multe ori ca oamenii să creadă despre limba chineză că este cea mai vorbită de pe Pământ. Se pare că Mandarina este limba principală și se predă în școlile din toată China.

Cel mai lung pod de trecere peste mare din toată lumea se află în China. Podul Hong-Kong- Zhuhai-Macau are 55 de kilometri și un tunel de 6,7 kilometri.

Cel mai mare mall din lume se află în China, dar în majoritatea timpului este gol și oamenii nu îl prea frecventează.

Tu știai aceste lucruri despre China?
Tu știai aceste lucruri despre China? Sursă: Fotografie generată de AI

Mai multe curiozități despre China

Persoanele care trăiesc în China nu au voie să pronunțe cuvântul „cenzură”, deoarece acesta este cenzurat.

Guvernul trebuie să le ofere un permis cetățenilor care își doresc să aducă pe lume un copil.

China și SUA au aproximativ aceeași dimensiune, dar China are doar un singur fus orar. Spre deosebire de state, care au patru.

Copiii decid să păstreze greierii ca animale de companie în China.

Panda giganți se găsesc în China, iar dacă veți observa aceste animale în alte țări să știți că sunt împrumutate de la ei. Puii de panda care se nasc în altă țară sunt dați înapoi către China pentru a crește fondul genetic.

Spre deosebire de țara noastră, cei din China folosesc culoarea alb atunci când țin doliu sau când are loc o înmormântare.

În secolul al VII-lea a existat un împărat, Tang de Shang. Acesta avea 94 de persoane care îi produceau înghețată.