Poate nici măcar nu ai auzit despre comunitatea care nu-și dorește deloc tehnologia. Într-o lume în care modernismul câștigă tot mai mult teren în fața valorilor tradiționale, comunitatea Amish refuză să se adapteze.
Curiozități despre comunitatea care nu-și dorește deloc tehnologia
Mulți îi consider ciudați, asta deoarece ei nici măcar nu au telefoane sau televizoare. În trecut, doar adulții anabaptiști erau botezați, ideea fiind că acceptarea lui Dumnezeu trebuia să fie o alegere conștientă, potrivit Mental Floss.
Abia odată cu anul 1862, comunitățile Amish au început să facă fel și fel de adunări, acolo unde aveau loc dezbateri despre modul în care să trăiască. De asemenea, inițial, ei nu aveau voie să folosească electricitatea, multora dintre ei li s-a permis totuși să folosească baterii de 12 volți, generatoarele sau panourile solare.
„Amish sunt mai precauți – mai suspicioși – întrebându-se dacă acest lucru va fi util sau va fi dăunător? Va consolida viața noastră împreună, ca o comunitate, sau o va distruge cumva?”, a spus Donald Kraybill, un expert al acestei secte.
Deoarece nu pot folosi mașinile, mulți se deplasează cu ajutorul carelor trase de cai sau cu biciclete. De asemenea, ei sunt obișnuiți să mănânce doar mâncare bio, cum ar fi legume și fructe cultivate de ei. Conform The Guardian, cele mai recente date arată că sunt undeva la 330.265 de amish în 546 de așezări.
Ce spun copiii despre traiul departe de tehnologie?
Și copiii lor sunt crescuți în același spirit, ei fiind îndrumați de familie spre a rămâne aproape de familii. Totodată, meseriile sunt din sfera artei sau agriculturii.
„Am auzit multe despre Facebook, dar mi se pare o pierdere de timp. Aș putea face lucruri mult mai benefice decât să merg în baruri sau să pierd timpul uitându-mă la telefon „, spune Michael, în vârstă de 15 ani, pentru sursa citată mai sus.
Afacerile lor tind să fie unele prospere, deoarece sunt foarte uniți și dedicați în ceea ce fac. De regulă, secta se ocupă de ferme și terenuri agricole. Totodată, ei sunt credincioși și cred foarte mult în puterea lui Dumnezeu. La fel ca și pe vremuri, femeile stau de obicei acasă și se ocupă de gospodărie, iar bărbații merg la muncă.
Specialiștii care îi studiază spun totuși că poate cu timpul Amish se va schimba, însă într-un ritm extrem de lent.