La fiecare început de an, inspectoratele județene de poliție din România calculează coeficienții de criminalitate specifică, însumând infracțiunile sesizate de tâlhărie și furturi din societăți comerciale, înregistrate în anul precedent. Iată au fost cele mai periculoase orașe din România în anul 2023.

Cele mai periculoase orașe din România

Ai crede că orașele din țara noastră sunt destul de sigure, având în vedere că noi locuim aici și nu vedem tot ce se întâmplă. Poveștile pe care le vedem zi de zi la televizor sunt reale. Crime, răpiri, trafic de stupefiante, toate se întâmplă și la noi în țară.

La fiecare început de an, inspectoratele județene de poliție calculează coeficienții de criminalitate specifică, însumând infracțiunile sesizate de tâlhărie și furturi din societăți comerciale, înregistrate în anul precedent.

Conform acestor coeficienți, în anul 2023, cele mai periculoase orașe au fost Bacău, Bihor, Brașov, Cluj, Constanța, Galați, Iași, Ilfov, Mureș, Prahova, Sibiu, Timiș și, bineînțeles, București, care rămâne constant cel mai periculos oraș din România. Acestea au avut un coeficient ridicat de criminalitate.

orase, pericol, romania
Orașe periculoase din România                                                                                  Sursă: fotografie generată de DALL-E

La polul opus, cele mai liniștit orașe din România sunt Tulcea, Covasna și Harghita. Aceste statistici sunt destul de îngrijorătoare și i-au făcut și pe localnici să îți pună semne de întrebare. În ultimul timp, oamenii au devenit din ce în ce mai precauți. Chiar și așa, oricând se poate întâmpla ceva rău, însă este bine să fiți în alertă la orice pas.

Cele mai periculoase orașe din Europa

Dacă vorbim de Europa, și aici există foarte multe orașe periculoase. Mai jos, vă vom prezenta care sunt cele mai periculoase, dar și ce rată de criminalitate au. Și aici, oamenii sunt mereu în alertă și au grijă la orice pas. În ultimii ani, crimele și infracțiunile au luat tot mai mare amploare atât în România, cât și în alte țări din Europa. Atunci când vă planificați vacanța, aveți grijă să verificați înainte ce se întâmplă în orașul respectiv pentru a nu avea surprize.

Bradford, Marea Britanie (69,2)

Marsilia, Franța (64,7)

Catania, Italia (63,9)

Coventry, Marea Britanie (63,6)

Nantes, Franța (62,9)

Birmingham, Marea Britanie (62,6)

Napoli, Italia (61,7)

Montpellier, Franța (60,5)

Minsk, Belarus (57,7).