Dacă și tu ți-ai planificat o vacanță în Antalya anul acesta, ar fi bine să știi toate aceste lucruri înainte să ajungi acolo. Pe lângă frumusețea mirobolantă a plajelor, aceasta are o mulțime de lucruri ascunse pe care foarte puține persoane le cunosc. Iată care sunt secretele ascunse de plajele din Antalya!

Secretele ascunse de plajele din Antalya

Bătrânii localnici povestesc că acum mai bine de 2150 ani, regele Attalus II al Pergamonului și-a trimis armata să găsească Raiul pe pământ.  Grecii au descoperit această coastă de la poalele Muntilor Taurus, cu ape adânci și albastre. Regele mulțumit a întemeiat acolo Attalea.

Doar 17 ani mai târziu, în 133 Î.Hr. a devenit provincie romană.  Abia în timpul Războiului Turcesc pentru Indenpendență Antalya a fost recucerită și a început să se dezvolte în centrul multietnic și multicultural care este în prezent.

Centrul vechi al Antalyei, Kaleici este cel mai atractiv punct al coastei și ar fi putut fi distrus cu ușurință atunci când turismul de masă a luat amploare în Turcia. Cu toate acestea păienjenișul de străduțe pavate, mărginite de case grecești, cu acoperișuri din țiglă roșie s-au păstrat aproape intacte.

antalya, plaja, secrete
Antalya                                                                                                                         Sursă: fotografie generată de DALL-E

„Cele 14 minuni ale lumii” în nisipurile din Antalya

Timp de 5 luni, în fiecare an, sculptori din întreaga lume se adună în Antalya pentru a da viață la 10.000 tone de nisip. Anual acolo are loc Festivalul Internațional de Sculpturi din Nisip.

Din 20 mai, până în 20 octombrie puteți admira creațiile imense ale unora dintre cei mai pricepuți și inventivi artiști din lume.

Istorie culinară

O călătorie în Antalya nu ar fi completă fără să te bucuri de preparatele delicioase ale gastronomiei otomane. Ar fi păcat să-ți închei sejurul  fără a gusta diversitatea de mâncăruri, care se prepară de mii de ani. Există foarte multe restaurante în centrul vechi care vor fi pe măsura așteptărilor voastre.

Veți putea servi meze, doma, gosmele sau kofte. La desert te sfătuim să încerci baclava sau rahatul turcesc. Iar pentru ca serile să fie perfecte, foarte multe restaurante au formații care întrețin atmosfera cu muzica tradițional turcească.