Iată 8 cei mai buni fotbaliști din lume! Aceștia au avut o performanță excelentă de-a lungul timpului. De asemenea, ei au demonstrat că în sport este nevoie de foarte multă muncă, dar și de alte calități. Spre exemplu, voința, perseverența, calmul și găsirea unui echilibru sunt ceea ce i-a ghidat.

Top 8 cei mai buni fotbaliști din istorie

În privința acestui top încă există controverse, deoarece mulți poate s-au situat pe același loc. Așadar, posibil ca ordinea să nu fie neapărat aceasta.

1. Lionel Messi. În vârstă de 36 de ani, acesta a reușit să obțină o victorie la Cupa Mondială. Cariera sa este una înfloritoare, reușind de-a lungul vremii să obțină numeroase premii. Printre ele se numără 8 Ballon d’Ors, 4 Ligi ale Campionilor și 10 titluri din La Liga, conform Football Transfers. El joacă pentru Inter Miami, contractul său finalizându-se în anul 2025. Jucătorul ar fi refuzat vara trecută oferta peședintele lui Al-Hilal, care i-ar fi oferit 1,4 miliarde de euro.

Fotbalistul ar încasa anual 12,000,000$, compensația garantată fiind de 20.446.667 dolari americani, scrie Sports Brief.

2. Cristiano Ronaldo este și el unul dintre cei mai buni jucători de fotbal. Acum, el joacă pentru echipa Al Nassr din Arabia Saudită.

„Știu că nu mai am mulți ani de trăit în fotbal. Și, așa cum se spune în Spania, fiecare an este un dar care trece și pot continua să joc. Să joci după 35 sau 36 de ani este deja un cadou, acum am 39 de ani și în fiecare an încerc să mă bucur. Important este să fiu bine din punct de vedere fizic și psihic pentru a putea ajuta echipa”, a spus el la SporTV, potrivit Goal.

Imagine reprezentativă pentru un teren de fotbal. „Sursă: Fotografie generată de AI”

3. Pele. Deși nu mai este în viață, acest fotbalist a scris istorie pentru Brazilia. El a reușit să-și încheie cariera la Cupa Mondială cu 12 goluri marcate în 14 meciuri. De asemenea, el a primit Premiul Internațional pentru Pace în 1978. În anul 2022, Pele a murit după o lungă suferință cu cancerul.

4. Diego Maradona. Acesta a crescut în sărăcie, însă se pare că voința lui de a deveni mare nu i-a stat în cale. Din păcate, jucătorul argentinian s-a stins din viață în 2020. De-a lungul timpului el a jucat pentru Sevilla, Napoli și Barcelona.

Tu știai de acești jucători?

5. Johan Cruyff. Jucătorul a devenit cel mai bun din lume în anul 1970. Din păcate, și el a decedat la vârsta de 68 de ani, din cauza cancerului la plămâni, precizează The Guardian.

6. Franz Beckenbauer. Acesta a trecut în neființă în ianuarie 2024. Acesta a fost căpitanul Germaniei de Vest la câștigarea Cupei Europene din 1972. Anul acesta la EURO 2024, soția lui a adus pe teren Cupa Henri Delaunay.

7. Ronaldo Nazario. În vârstă de 47 de ani, acesta și-a descoperit pasiunea pentru fotbal de o vârstă fragedă. La doar 20 de ani, Ronaldo s-a alăturat echipei FC Barcelona de la PSV Eindhoven, unde obținea o sumă record de 19 milioane de lire sterline, informează One Football.

În anul 2011, câștigătorul Cupei Mondiale s-a retras din cauza hipotiroidismului.

8. Kylian Mbappé. El a primit premiul pentru cel mai bun jucător masculin la Globe Soccer Awards. Recent, fotbalistul a fost transferat la Real Madrid. Jurnalistul italian Tancredi Palmeri a spus că acesta va primi aici 57,5 milioane de euro pe an, scrie Spot Media. Totodată, la semnarea contractului, Kylian Mbappe va primi și un bonus de 100 de milioane de euro pentru că a fost adus în regim de transfer gratuit.