Dacă până acum te simțeai extrem de vinovat dacă mâncai ceva dulce, iată cum poți să faci dulciuri fără zahăr, la tine acasă! Rețetele sunt extrem de simple și cu siguranță vor fi pe gustul tău.

Rețete de dulciuri fără zahăr

1.Cheesecake de mure

Ingredientele de care ai nevoie:

  • 60 g de migdale întregi
  • 80g făină de ovăz
  • 40g zahăr de nucă de cocos
  • 2 linguri de ulei de cocos
  • 1 linguriță (20 g) de sirop de arțar
  • 1/4 cană (20g) de nucă de cocos deshidratată
  • Topping
  • 200 g de mure
  • 2 linguri (60 g) de miere
  • Vanilie
  • Coaja rasă și sucul de la 1 lămâie
  • 1/3 cești (200g) de caju, înmuiate timp de 4 ore și scurse
  • 100 ml lapte de cocos
  • 1 linguriță de extract de vanilie
  • 2 lingurițe de miere
Imagine reprezentativă pentru un cheesecake de mure. „Sursă: Fotografie generată de AI”

Mai întâi trebuie să prăjiți migdalele. Apoi, le puneți într-un robot alături de făina de ovăz și zahăr. Următorul pas presupune adăugarea celorlalte ingrediente și a nucii de cocos. Totul se coace timp de 10 minute.

Pentru sos, murele, mierea și vanilia se pun într-o cratiță până când totul devine lichid. Peste se pun și coaja și sucul de lămâie. Mai departe puneți în robot caju și laptele, potrivit Delicious. Puneți ceea ce ați obținut peste crustă, iar la final toppingul de mure. Pentru a-l savura cu plăcere însă, trebuie să stea totul la frigider câteva ore bune.

Alte idei simple pe care le puteți încerca sunt: biscuiții din ovăz, banana bread, checul de cacao.

Dacă vă plac semințele de chia puteți încerca să faceți o budincă. Aveți nevoie doar de chia, lapte de migdale, fructe proaspete, scorțișoară  și un strop de sirop de arțar, conform loveandlemons.com. Desertul acesta este extrem de răcoritor și bogat în fibre și vitamine.

De asemenea, puteți încerca să faceți și clătite sau brioșe pufoase utilizând budincă proteică și fructe. Din biscuiți fărâmițați fără zahăr vor ieși niște biluțe delicioase. La final, ele pot fi tăvălite prin cocos sau cacao pentru un gust și mai bun. Un tort din morcovi poate fi și el ideal pentru momentele în care ne dorim să gustăm ceva dulce, fie pandișpanul cu fructe.