Mirosul este unul dintre cele mai puternice simțuri ale unui om, astfel că parfumul potrivit poate face o primă impresie de neuitat. Acest lucru se aplică în cazul parfumurilor de calitate, nu a celor care doar imită mirosurile cu pricina. Parfumurile de calitate au și un preț pe măsură, care nu este neapărat unul accesibil. Iată care sunt cele mai scumpe parfumuri din lume!

Cele mai scumpe parfumuri din lume

Prețul unui parfum depinde mai mulți factori, printre care și calitatea materiei prime, fabrica sau compania care îl produce, designul sticlei, dar și aplicațiile de pe aceasta. Mai jos vă vom prezenta unele dintre cele mai scumpe parfumuri din lume care se vând pe piață, dar și tot ce trebuie să știți despre acestea.

JAR Bolt of Lightning

Parfumul are note de tuberoză, flori orientale si note fresh. O sticlă frumoasă, tăiată manual, este caracteristica unică a acestui parfum, ținând cont de istoria mărcii. Acesta costă nici mai mult, nici mai puțin de 765 de dolari per 30 ml.

Joy – Jean Patou

Parfumul Joy este realizat cu ingrediente de o calitate excepțională care includ diferite tipuri de trandafiri si 10.000 de flori de iasomie. Costul acestuia este de 850 USD per 30 ml.

Caron Poivre

Este un parfum oriental, picant, exploziv, un parfum unisex potrivit atât bărbaților cât si femeilor. Există doar câteva magazine exclusiviste în lume unde puteți găsi acest parfum. Costul lui Caron Poivre este de 1.000 USD per 30 ml.

parfum, diamante, scumpe
Cele mai scumpe parfumuri                                                                                          Sursă: fotografie generată de DALL-E

Hermes 24 Faubourg

Acest parfum în ediție limitată costă 1500 USD per 30 ml, iar compania a lansat doar 1.000 de sticle din acest parfum ultra-rar, care este realizat din floare de portocal, cristal St. Louis și vanilie.

Clive Christian No.1

Clive Christian No.1 costă 2.150 USD per 30 ml și este ambalat într-o sticlă frumoasă de cristal, care este lucrată manual. Gâtul argintiu al sticlei este placat cu aur de 24 de carate. Parfumul oriental nr. 1 ediție masculină este ambalat cu o concentrație de parfum de 20%.

N°5 Chanel Grand Extrait

N°5 Chanel Grand Extrait este un parfum de lux în ediție limitată. Parfumul vine ambalat într-o sticlă maiestuoasă, care a fost lucrată ca un diamant monumental și are o etanșare cu baudruchage pentru a păstra intactă puritatea mirosului legendar. Acesta costă 4.200 USD per 30 ml.

Cel mai scump parfum din lume

Parfumul Shumukh este cel mai scump parfum din lume și costă 1,29 milioane USD. Shumukh este cunoscut pentru că și-a înregistrat numele în Guinness World Record, având cele mai multe diamante puse pe o sticlă de parfum și cel mai înalt sistem de pulverizare cu parfum telecomandat. A fost lansat în orașul Dubai la Sala de Bal Armani de la Burj Khalifa.