Nu o să-ți vină să crezi ce se întâmplă cu creierul după ce murim! Mai mulți specialiști au făcut cercetări cu privire la acest fapt. În cele din urmă, ei au prezentat concluziile la care au ajuns.

Mărturii incredibile despre activitatea creierului după moarte

Neurochirurgul Rahul Jandial și Dr. Rangan Chatterjee au vorbit deschis despre activitatea cerebrală, dar și a inimii. De asemenea, unul dintre ei a spus clar că în realitate, atunci când bătăile inimii nu mai există, de fapt creierul încă mai are activitate.

„Energia electrică a creierului nu doar merge, ci există o explozie masivă de activitate, asemănătoare cu undele cerebrale de visare, asemănătoare cu undele cerebrale de memorie expansivă. Primele câteva minute după ce inima noastră încetează să mai bată, în care, din punct de vedere istoric, am crezut că acesta este momentul morții, creierul își trăiește ultimul moment, poate cel mai bun moment”, a dezvăluit Rahul Jandial, conform Lad Bible.

Așadar, atunci când unii pacienți povestesc că au avut tot felul de vise atunci când s-au aflat într-un moment critic al vieții lor, este adevărat. Acel scurt vis ține însă aproximativ 2 minute, potrivit specialiștilor. Medicii au început să fie din ce în ce mai preocupați de aceste lucruri bizare, după ce o pacientă ar fi leșinat brusc. La spital, ea a fost readusă la viață, însă a intrat la scurt timp în comă. Când a fost deconectată de la aparate, la cererea familiei ceva ciudat s-a întâmplat. Semnalele au rămas detectabile timp de peste 6 minute, iar apoi au oscilat.

Chiar și așa, ea nu s-a mai trezit vreodată. Parnia este autorul principal al unui studiu menit să descopere ceea ce el numește „conștiința ascunsă” a morții prin măsurarea activității electrice din creier.

Ce simțeau pacienții când erau resuscitați?

În timp, cercetătorii și-au dat seama că procesul de moarte poate fi inversat. Acest lucru se făcea prin ceea ce numim resuscitare. Așa, toate funcțiile fiind perfect reluate în urma acestui proces.

Imagine reprezentativă pentru resuscitare. „Sursă: Fotografie generată de AI”

Un studiu a vizat resuscitarea. Atunci, 11 pacienți au declarat că au fost conștienți în timpul acesteia. Alți 6 au fost raportat că simțeau că moartea se apropie, notează CNN.

„Descoperim noi medicamente, descoperim noi dispozitive și descoperim lucruri noi despre creier”, a spus medicul Beker, potrivit The Guardian.

În continuare cercetătorii sunt încrezători și consideră că durata vieții s-ar putea extinde peste câțiva zeci de ani.