Iată unele dintre cele mai periculoase orașe din lume! Aici, violența poate atinge cote alarmante. De asemenea, furturile, răpirile și crimele sunt la ordinea zilei, așadar mulți nu se încumetă să le viziteze.

Cele mai periculoase orașe din lume

1. Acapulco din Mexic. Acesta ar avea o rată a criminalității de 104,73 omucideri la 100.000 de locuitori, scrie Vanguard. De asemenea, în stațiunea turistică s-au înregistrat și numeroase dosare privind traficul de persoane și prostituția minorilor.

”Îmi place să vizitez Mexicul, însă este esențial să recunoaștem riscurile, mai ales în locuri precum Acapulco, Los Cabos și Tijuana, care se află pe primele locuri în topul mondial al ratei omuciderilor. În ciuda faptului că mă bucur de frumusețea și cultura țării, am învățat importanța vigilenței și a luării de măsuri de precauție pentru siguranța mea și a familiei mele”, a spus o turistă, conform Vigilios.

2. Tijuana, Mexic. Acesta se află pe primul loc în top, aici fiind înregistrate 138 de omucideri la 100.000 de locuitori. Aici ar exista și două carteluri foarte periculoase, Sinaloa și Tijuana.

3. Ciudad Guayana, din Venezuela se află și el în lista locurilor foarte periculoase. El este al doilea cel mai mortal oraș din Venezuela, cu 78 de omucideri la 100.000 de locuitori, scrie Armormax. Din nou, acest lucru se întâmplă din cauza drogurilor și a traficului de persoane.

4. Cape Town, Africa de Sud. Aici, noaptea este foarte periculos să umblați pe stradă, deși pe timp de zi vă poate părea un oraș normal.

5. Guatemala poate fi și el periculos. Aici riscul de terorism este extrem de crescut, la fel și de crimă. De asemenea, aici pot avea loc numeroase proteste care au în centrul lor domeniul politic.

Știai despre aceste orașe periculoase?

6. Indianopolis, Indiana. Aici, în anul 2022 s-a înregistrat o rată de 1027.6 omucideri la 100,000 oameni. Spre exemplu, Haughville, Strada West 29 și Dr. Martin Luther King Jr, parcul Tuxedo sau Strada Post sunt printre cele mai periculoase, conform onlyinyourstate.com.

8. Milwaukee, Wisconsin. Aici, probleme ar fi început odată cu anul 2011. Cu toate astea, Memphis este considerat de raport drept „cel mai mortal oraș mare din țară”.
9. Detroit, Michigan. În anul 2023, în acest oraș s-ar fi înregistrat 60 de infracțiuni la 1.000 de locuitori, notează Deep Sentinel. Însă, câteva locuri sigure de aici, ar fi Milwaukee Junction East, Palmer Park North sau Springwells South.
10. St. Louis, Statele Unite ale Americii. Acesta este un loc foarte periculos, fiind clasat în anul 2023 pe locul 3 în topul celor mai riscante orașe din Statele Unite.