Alegerea numelui bebelușului poate fi destul de grea pentru viitori părinți care își doresc să nu dea greș sub nicio formă. Ei bine, dacă aveai nevoie de inspirație ai ajuns unde trebuie. Mai jos îți vom prezenta care sunt cele mai populare nume de bebeluși. Sperăm că te vor inspira și pe tine.

Cele mai populare nume de bebeluși

Dacă urmează să devii părinte în viitorul apropiat și nu te-ai decis ce nume va purta bebelușul tău, ai ajuns unde trebuie. Am adunat câteva informații care, cu siguranță, te vor ajuta să iei cea mai bună decizie.

Fie că vei avea un băiețel sau o fetiță, te vei putea inspira din acest articol.

Agnes

În spatele acestui nume se află o semnificație aparte. Agnes a fost al treilea cel mai popular nume pentru femei în lumea persoanelor vorbitoare de limba engleză timp de mai bine de 400 de ani.  Agnes se traduce ca „pură” sau „sfântă”, fiind un nume potrivit pentru o fetiță dulce și inocentă.

Carla

Un nume ce are origini germane și romane, Carla este plin de feminitate. Acest nume este sinonim cu „libertatea” și este perfect pentru o fetiță care abia așteaptă să descopere lumea care o înconjoară.

Florence

Numele își are originea în limba latină și este tradus ca „prosperitate” sau „înflorire”. Este un nume feminin, care denotă gingășia, inocența și frumusețea unei persoane.

bebelusi, fetita, baietel
Nume populare de bebeluși                                                                                             Sursă: fotografie generată de DALL-E

Sylvia

Sylvia este un nume la fel de feminin ca Florence și își are originile tot în limba latină. Numele este asociat cu cel al zeului mitologic al pădurii, Silvanus.

Lionel

Tradus drept „micul leu”, Lionel este un nume ideal pentru un băiețel curios, energic și plin de viață.

Stanley

Un nume cu origine britanică, Stanley este un nume de băiat perfect pentru un bebeluș care se va naște în anul 2024. Este un nume puternic și atemporal.

Ray

Acest nume poate fi oferit atât unei fetițe, cât și unui băiețel. Ray, „protectorul înțelept” este un nume care va prinde tot mai multă popularitate în anul 2024.

Nume de bebeluși inspirate de pe rețele de socializare

Numele inspirate din mediul online par să fie din ce în ce mai la modă. Potrivit experților de la Nameberry, multe nume de anul acesta sunt inspirate de imaginea unei „existențe idilice”. Archie, Celia, Flora, Harrys, Phoebe, Torin, Vera, Merrick, Flora, Viola, Cormac și Conard se află printre alegerile cele mai populare în anul 2024.

De asemenea, nume care vor prinde tot mai multă popularitate sunt cele care aduc un omagiu cele mai strălucite minți ale lumii cum ar fi Edison, Darwin, Cosmo, Astra, Franklin, Link, Onyx, Solar și Meridian.