Iată unele dintre cele mai ciudate recorduri ale anului 2023! Poate de unele dintre ele ați auzit deja, câteva dintre ele fiind chiar bizare.

Top 5 cele mai ciudate recorduri

1.Cățelul cu cea mai lungă limbă din lume

Rocky, din Normal, Illinois a obținut anul trecut titlul pentru cea mai lungă limbă din lume. Stăpânii săi au fost flați de distincția animalului lor de companie.

„Pur și simplu atârna acolo, iar noi am zis: „E atât de lungă. Dar când au început să observe și alți oameni, străini, atunci ne-am dat seama că limba lui este lungă, și nu doar noi credem asta”, a declarat Crystal Williams, proprietara lui Rocky, conform WSAZ.

2.Papagal pe bicicletă

De data aceasta, un papagal a ajuns și el în Cartea Recordurilor, după ce a reușit să meargă singur pe bicicletă 5 m. Chico ar avea aceste abilități de mai mulți ani, potrivit arabiaweather.com.

3.Trucuri de magie sub apă

O fetiță de doar 13 ani, a reușit să facă 38 de trucuri într-un minut, în timp ce se afla scufundată într-un acvariu din San Francisco. Ea este extrem de pasionată de acest sport și îi îndeamnă și pe alții să o urmeze.

4.Cel mai lung maraton de gătit

O nigeriană a reușit să doboare recordul de gătit. În total, Hilda Effiong a gătit 119 ore și 57 de minute, notează africanews.com.

Imagine reprezentativă pentru un maraton de gătit. „Sursă: Fotografie generată de DALL-E”

5.Cel mai urmărit serial anime

În anul 2023, Serialul anime Jujutsu Kaisen de la Gege Akutami și MAPPA a fost cel mai vizionat.

Cine a obținut astfel de recorduri în România?

Alte recorduri ciudate de-a lungul anilor sunt:

-nașterea a 9 copii, în clinica Ain Borja din Casablanca, Maroc

-un bărbat din SUA a băut doi litri de sifon în 18,45 secunde

-o femeie de 76 de ani a rămas blocată în liftul blocului său timp de 6 zile

-o femeie are cele mai multe piercinguri din lume. În total, ea are aplicate 4,225.

-o pisică a sărit coarda de 9 ori într-un minut.

Și România a ajuns în Cartea Recordurilor cu nume precum: Nadia Comăneci, Helmuth Duckadam, Mihai Eminescu. Totodată, cea mai bătrână mamă din lume este Adriana Iliescu, conform Click. Curând, mai precis pe data de 15 iunie se organizează cea mai mare paradă de motociclete din lume, urmând să obțină titlul Guiness World.