Florile sunt extrem de importante la o nuntă, iar acestea atrag de cele mai multe ori atenția. Un lucru care le pune în dificultate pe multe mirese este dacă să aleasă flori artificiale sau naturale la nuntă? Iată care sunt avantajele, dar și dezavantajele pentru ambele variante!

Flori artificiale sau naturale la nuntă?

Florile sunt considerate culoarea nunții, fie că aranjamentele alese de mireasă sunt în nuanțe pastelate sau mai neutre. Acestea fură priviri în orice moment, indiferent de cum arată. Ei bine, o mare dilemă pe care mirese o au este dacă să opteze pentru flori naturale sau artificiale.

Florile naturale sunt extrem de frumoase și oferă o eleganță aparte evenimentului, însă sunt destul de delicate. Dacă optezi pentru această variantă, trebuie să te gândești că poate nu îți vei găsi florile preferate în sezonul în care are loc nunta ta. Pe lângă asta, dacă este extrem de cald afară, florile naturale se pot ofili, dacă nu sunt ținute în apă. Un alt aspect important este că, anumite flori, cum ar fi crinii îți pot păta rochia de mireasă sau chiar fețele de masă, în cazul în care aranjamentele de pe masă le conțin.

nunta, flori, aranjamente
Aranjamente florale la nuntă         Sursă: fotografie generată de AI/Copilot

Dacă vorbim de flori artificiale, acestea nu au tocmai cel mai natural aspect, însă alese cu grijă pot oferi ceea ce tu ai nevoie. Acestea sunt rezistente și poți avea orice flori îți dorești în orice moment al anului. Pe lângă asta, florile artificiale sunt și mai ieftine decât cele naturale și așa vei reuși să reduci cheltuielile.

Cel mai bine ar fi să optezi pentru flori criogenate și uscate. Acestea oferă un aspect foarte natural, se încadrează într-un buget mediu și nu trebuie să îți faci griji că se va întâmpla ceva cu ele pe parcursul zilei.

Superstiții despre florile artificiale

Foarte multe mirese aleg să nu opteze pentru flori artificiale la nunta lor din cauza superstițiilor. Se spune că aceste flori nu aduc noroc, mai ales dacă sunt utilizate pentru nuntă.

Aceste superstiții sunt din popor, însă nu sunt deloc adevărate. Fiecare mireasă este liberă să aleagă ce flori își dorește, în funcție de preferințele și bugetul său.