Tu știai de Milos, insula grecească cu peisaje de vis? Deși ea nu a ajuns să fie atât de cunoscută, oricine și-ar dori să ajungă măcar o dată în viață aici. Pe insula Milos locuiesc 5.000 de oameni, totul rămânând autentic.

Cum se ajunge în insula grecească cu peisaje încântătoare?

În Milos nu se ajunge direct cu avionul. Așadar, va trebui ca din Atena să luați feribotul către Milos, din portul Pireu. Călătoria durează aproximativ 2 ore și jumătate. Și pe de pe insulele din apropiere, cum ar fi Sifnos sau Kimolos puteți ajunge aici.

Poate vă întrebați de ce ar trebui să veniți în Milos și ce puteți face într-o astfel de vacanță. Ei bine, mulți turiști vin pentru a admira celebra statuie de marmură Venus de Milo, care a fost dezgropată de un fermier în anul 1820. De asemenea, plajele sunt pur și simplu încântătoare, scrie Travel Leisure. Aici se găsesc peste 70 de astfel de oaze de liniște și relaxare, așadar aveți de unde să alegeți. Cea mai specială este Sarakiniko, deoarece este asemănătoare cu un peisaj lunar de roci albe.

Imagine reprezentativă pentru Milos, Grecia. „Sursă: Fotografie generată de DALL-E”

Snorkelingul este printre activitățile preferate aici, mai ales că apa este de un turcoaz fascinant. Și  peștera marină Sikia merită văzută. Mulți de aici se ocupă cu pescuitul, așadar și acesta poate reprezenta o activitate interesantă. O mașină, fie o bicicletă v-ar fi de mare folos în Milos, deoarece în acest mod vă asigurați că nu ratați nimic.

Excursie la un vulcan inactiv

Plaka, vechea capitală vă va copleși cu frumusețea ei, mai ales dacă o parcurgeți pe jos. Aici, poate fi admirată biserica Panagia Korfiatissa, construită în 1820 cu materiale aduse din bisericile abandonate din orașul vechi, potrivit Daily Mail. O excursie cu barca la Kleftiko este o alegere minunată. Acolo puteți vedea un lanț extins de golfulețe stâncoase și peșteri marine, mai scrie sursa citată mai sus.

Tot în Milos puteți admira bărci vechi din lemn. În satul Klima sunt cele mai multe. Desigur și o cursă off-road vă va încânta. Ghidul vă va duce la un vulcan inactiv, dar și printr-o mină de mangan abandonată.

Cea mai ideală perioadă pentru a ajunge aici este între jumătatea lunii mai și începutul lunii octombrie.