Țevile înfundate ne pot da mari bătăi de cap, mai ales atunci când niciun produs nu mai reușește să le desfunde. Dacă și tu te confrunți cu această problemă, ai ajuns unde trebuie. Mai jos îți vom dezvălui cum să desfunzi chiuveta rapid și simplu. Vei avea nevoie de doar două ingrediente pe care oricine le are în casă.

Cum să desfunzi chiuveta rapid și simplu

Atunci când vorbim despre chiuveta din bucătărie, aceasta se poate înfunda foarte ușor cu resturi de grăsime, ulei sau bucăți de mâncare. Acestea vor bloca țevile și vor crea un miros urât care te va deranja.

Produsele chimice din comerț sunt, de obicei, periculoase pentru piele și pot crea arsuri destul de grave, așa că ar fi mai bine să le evitați. De ce? Pentru că puteți desfunda chiuveta simplu, cu doar două ingrediente pe care le aveți în casă. Vei economisi și bani și timp și vă veți bucura de rezultatul mult dorit.

chiuveta, otet, bicarbonat
Trucuri pentru desfundarea chiuvetei                                                                           Sursă: fotografie generată de DALL-E

În primă fază trebuie să torni apă clocotită și detergent de vase pe scurgere. Acestea vor dizolva depunerile de grăsime. Apoi, adaugă o cană de bicarbonat de sodiu și toarnă peste ea o cană de oțet alb distilat. Vei obține o reacție chimică, care va suna ciudat, dar care va da rezultate. După ce a trecut efectul bicarbonatului cu oțetul așteaptă cinci minute și apoi toarnă apă fierbinte pentru a curăța resturile de pe scurgere.

Cum să menții scurgerile curate

Ca să menții țevile de la chiuvetă curate trebuie să ai mare grijă. Trebuie să folosești dispozitive de strecurare pentru a împiedica resturile alimentare să coboare pe canal.

Un alt lucru de care trebuie să ții cont este să nu torni niciodată ulei sau grăsime pe conductă. Când gătești alimente grase sau uleioase, șterge vasele înainte de a le spăla și astfel va curge foarte puțină grăsime pe scurgere.

Ai grijă să adaugi în mod regulat apă clocotită și detergent de vase pe scurgere și așa vei reuși să previi depunerile în înfundarea țevilor.