Iată câteva locuri inedite de vizitat în Turcia! Această destinație este una dintre cele mai vizitate din Europa. Numărul turiștilor care ajung aici este în creștere. Mulți o aleg datorită plajelor, a mâncării delicioase, a magazinelor nesfârșite, a castelelor sau moscheelor. De asemenea, turiștii sunt atrași aici și datorită prețurilor mai mici, față de alte țări din Europa.

10 locuri autentice de vizitat în Turcia

1.Instanbul este cu siguranță unul dintre cele mai vizitate locuri din Turcia. Mulți vor să se plimbe prin Marele Bazar, să exploreze străduțele istorice, Galata Tower sau Hagia Sophia. Croazierele pe Bosfor sunt și ele de neratat dacă ajungeți aici. Moscheea Albastră s-ar putea să vă impresioneze și ea.

2.Antalya este și ea foarte apreciată de cei care ajung aici. De obicei, vara ajung cei mai mulți turiști aici. Anul trecut, un număr record de 15,7 milioane de turiști au sosit în Antalya. Cei mai întâlniți au fost rușii, scrie hurriyetdailynews.com. Cu siguranță aici nu vă veți plictisi, deoarece puteți face numeroase activități, precum scufundări în Kaș sau rafting. Puteți merge desigur și la Land of Legends, cel mai mare parc de distracții din Europa de Est. Castelul de aici seamănă foarte mult cu cel de la Disneyland Paris. Cei mici se vor bucura enorm de clipele petrecute aici.

3.Cappadocia este de neratat dacă veniți în Turcia. Peisajul de aici îți va tăia răsuflarea. Coșurile de zâne și văile largi te vor impresiona. Desigur, veți avea o experiență uimitoare aici. Puteți să explorați numeroase peșteri, să faceți o plimbare cu balonul, ședințe foto, dar și să vă plimbați cu caii. Din Istanbul, călătoria până aici poate dura o oră și 30 de minute dacă luați avionul, sau la aproape 9 ore de mers cu autobuzul sau trenul.

Imagine reprezentativă pentru Cappadocia. „Sursă: Fotografie generată de DALL-E”

4.Alanya. Aici turiștii vin în mare parte pentru relaxare. Aici puteți merge la plajă, să faceți rafting, să faceți o excursie la Sapadere Canyon, fie să mergeți pe mare cu barca.

Tu unde ai merge?

5.Marmaris este cunoscut pentru broaștele țestoase și pentru marea turcoaz. Mulți vin aici pentru a face băi cu nămol, dar și alte excursii interesante, potrivit essexlive.news.

6.Bodrum vă va fascina odată ajunși aici. Puteți face excursii de-a lungul peninsulei Bodrum, admirând peisajele. Câteva insule grecești sunt chiar în apropiere, așadar merită să vă abateți puțin.

7.Pamukkale este o zonă din provincia Denizli, în sud-vestul Turciei. Zona este renumită pentru izvoarele termale naturale, dar și pentru peisajul inedit. Pamukkale a fost recunoscută ca sit al Patrimoniului Mondial UNESCO din anul 1988.

8.Ankara are și ea o frumusețe aparte. Dacă ajungeți aici trebuie să vizitați mausoleul lui  Mustafa Kemal Atatürk sau parcul Kuğulu.

9.Fethiye. Turismul aici este foarte dezvoltat, iar vacanța dumneavoastră va fi una pe ciste. Numeroase plaje vă stau la dispoziție, iar numeroase hoteluri vă pun la dispoziție oferte de nerefuzat. Iztuzu Beach este una dintre cele mai frumoase oaze de liniște, iar aici puteți vedea chiar și broaște țestoase, conform The Times.

10.Kaș este un oraș mic, însă cu siguranță veți găsi ce să faceți și aici. Mulți vin pentru scufundări și relaxare, departe de agitația din Instanbul.