Iată unde se află „Versailles în nori”, un hotel care te va cuceri pe loc! Acesta se găsește într-un oraș din Vietnam, Sapa, care este situat la 1.600 m deasupra nivelului mării. Denumirea sa a venit de la faptul că unitatea de cazare este mereu acoperită de o ceață densă, care îi face pe mulți turiști care ajung aici să se întrebe dacă acesta nu este cumva Versailles din Franța.

Aici, pe timpuri, francezii au construit și un sanatoriu pentru ofițerii militari și vile private, astfel încât să transforme orașul în ceva aparte.

Cât costă o noaptea de cazare la „Versailles în nori”?

Hotel de la Coupole are un design fascinant, iar aici vă puteți bucura de numeroase facilități. Acesta datează încă din secolul XX, încă de când coloniștii francezi veneau cu trenul pentru a vizita țara, după cum se arată pe site-ul oficial. Totul a fost gândit în cel mai mic detaliu, atunci când hotelul s-a construit.

„Am găsit la Paris o pălărie haute couture din anii 1920, care era practic o pălărie vietnameză din rattan acoperită cu buline albe și roșii, și am decis să fac întregul hotel în acest fel”, a explicat arhitectul și designerul Bill Bensley, conform sursei citate mai sus.

Pe lângă cele 249 camere de lux pe care le deține, aici există și o piscină luxoasă. De asemena este și spa și sală de sport. Prețurile pentru o noapte aici încep de la doar 2,8 milioane VND (89 lire sterline/112 dolari), însă pot urca considerabil, potrivit Daily Mail. Dar totuși, cel mai fascinant lucru este peisajul cu munții Hoàng Liên Son, care sunt acoperiți de nori.

Odată ajunși aici, este păcat să nu treceți și prin piața locală, acolo unde triburile H’Mong, Thai, Red Dzao vând diverse obiecte artizanale, suveniruri din argint, și nu numai, scrie Vietnam News. Totodată, hotelul are și o sală de bal de 435 mp, pentru 570 de persoane și 6 săli de ședințe. Unii spun că aici s-ar mânca cea mai bună ciocolată din lume, așadar e de neratat.

Ce mai puteți vizita în Sapa?

Fansipan sau „acoperișul Indochinei” este neapărat de văzut dacă treceți prin Sapa. Priveliștea de aici vă va tăia răsuflarea. Trei telecabine au fost construite aici pentru a permite accesul cât mai facil.

O croazieră în Golful Ha Long ar putea fi și ea ideală, fie o vizită în capitala Vietamului. Culturile de orez sunt și ele extrem de atractive.