Poate părea bizar, însă o familie din Oklahoma, SUA a cumpărat unul dintre cele mai ciudate animale de companie. Fiul lor în vârstă de 9 ani și-a dorit atât de mult un prieten necuvântător, așadar adulții i-au făcut pe plac.

Cadou, unul dintre cele mai ciudate animale de companie

Cal Clifford nu doar că voia un animal, însă el îți dorea o caracatiță. Părinții săi au rămas șocați când au auzit, însă după câțiva ani i-au îndeplinit dorința. Acest lucru s-a întâmplat mai exact, anul trecut, scrie LadBible.

Abia de atunci a început adevărata aventură, deoarece, după un timp, medicii au dat un verdict crunt. Respectiv, caracatița ar mai fi avut puțin de trăit. În realitate însă, ea clocise 50 de ouă.

„Nu vă luați o caracatiță de companie decât dacă sunteți gata să vă pierdeți simultan somnul și banii de facultate ai copiilor dumneavoastră”, a spus tatăl băiatul, conform sursei menționate mai sus.

Alte animale de companie ciudate pot fi sconcșii, șobolanii fără păr sau kinkajou. Reptilele, maimuțele, urșii panda, cangurii sunt și ele pe listă. Astfel de animale sunt extrem de greu de îngrijit. Persoanele care dețin animale exotice trebuie să respecte toate legile federale, precum și legile de stat, municipale și județene.

Imagine reprezentativă pentru o maimuță. „Sursă: Fotografie generată de AI”

Mai multe site-uri de pe internet le oferă spre vânzare ilegal. De asemenea, ele sunt mai mult chinuite și nu se pot adapta în noul mediu de viață, conform Born Free USA.

De foarte multe ori sunt și riscuri la care se supun cei care decid că vor asemenea animale. Ei pot fi mușcați, să dezvolte diverse alergii, sau chiar să piardă animalul respectiv. Spre exemplu, în România deţinerea de animale sălbatice, potrivit legii, este permisă numai dacă viitorii proprietari sunt autorizaţi de Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor judeţeană, respectiv a  municipiului Bucureşti. Conform legii, dacă animalele sunt ucise pedeapsa poate ajunge până la 3 ani de închisoare. 

Totodată, amenzile ajung la 3000 de lei dacă sunt bătute sau tratate necorespunzător sau abandonate. Printre animalele de companie mai bizare care se găsesc în țara noastră se numără: maimuţele, ţestoasele, tarantulele, şerpii, căluții de mare, pisicile de mare. Mulți au ales chiar și cancurii, apaca, leii sau tigrii.