Iată ce să faci pentru ce genele tale să crească mai lungi și mai dese! De multe ori, fetele apelează la tot felul de trucuri de înfrumusețare, printre ele numărându-se și extensiile de gene. Acest lucru se întâmplă atunci când ele nu reușesc să aibă genele mult dorite, fie când nu au răbdare ca acestea să crească.

Așadar, dacă și tu te confrunți cu această problemă ai putea să încerci sfaturile de mai jos!

Ce să faci pentru ca genele tale să crească?

De multe ori, la baza problemei există și o cauză. Așadar, s-ar putea ca genele tale să nu fie curățate corespunzător, fie pur și simplu să crească mai încet. Tu știai că pleoapa inferioară are, de obicei, între 75 și 80 de gene pe patru rânduri, în timp ce pleoapa superioară are între 90 și 160 de gene pe cinci sau șase rânduri? Potrivit Healthline, ele ar avea o durată de viață cuprinsă între 4 și 11 luni. La ce trebuie să fii atent dacă nu vrei să ai gene rare:

1. Încearcă să nu te mai machiezi zilnic. Rimelul de gene, dar și fardul ar putea dăuna și încetini procesul de creștere.

2. Demachierea corespunzătoare. Dacă vă machiați cu multe produse, atunci fața ar trebui curățată în profunzime, astfel încât reziduurile să nu mai rămână nicăieri. Mișcările trebuie să fie unele blânde, deoarece în timpul acestui proces, genele se pot rupe.

Trucuri gene lungi
Imagine reprezentativă pentru demachiere. „Sursă: Fotografie generată de AI/Copilot”

3. Să fiți foarte atenți la medicamentele pe care le luați, deoarece și acestea pot afecta genele, și nu numai. De exemplu, mioticele, cele pentru scăderea colesterolului sau antitiroidienele pot afecta creșterea, mai scrie sursa citată mai sus.

4. Periați-vă genele cu mișcări ușoare. Acest proces va ajuta mult genele să crească, mai ales dacă le aveți încurcate. De asemenea, perii vor ajuta și ei la îndepărtarea particulelor de praf rămase acolo, conform masterclass.com.

5. Dieta echilibrată ajută și ea foarte mult la creșterea genelor. Astfel de alimente sunt cele bogate în acizi grași. Totodată, legumele și fructele sunt foarte benefice.

Cum îți poți hidrata genele acasă?

6. Serumurile speciale pentru creșterea genelor ar putea și ele să aducă rezultatele mult dorite, asta dacă sunt aplicate conform prospectului.

7. Aplicarea unor uleiuri naturale pe gene. De exemplu, cel de ulei de ricin, de cocos sau măsline le va hidrata foarte mult și le va împiedica să cadă. Pentru aplicarea lor este nevoie fie de o dischetă demachiantă, un băț de ureche, fie de o periuță specială.

„Nu există date reale care să susțină eficacitatea uleiului de ricin sau a uleiului de nucă de cocos pentru creșterea genelor, dar cred că proprietățile hidratante ale acestor uleiuri pot fi de ajutor dacă genele tale devin fragile și se rup din cauza folosirii rimelului, a adezivilor pentru gene și a dispozitivelor de ondulare”, a explicat un expert pentru byrdie.com.

8. Aloe vera este iarăși un ingredient minune pentru gene.