Iată cele mai bune trucuri despre cum să îngrijim florile! De multe ori, starea plantelor din locuința noastră, și nu numai, nu este mereu cea mai bună. Poate noi facem eforturi pentru a le readuce la viață, însă nu este de ajuns.

Pentru a avea mereu plante frumoase trebuie să urmăriți aceste sfaturi simple, dar prețioase.

Cum să îngrijim florile din apartament?

1.Întotdeauna florile trebuiesc udate dimineața. Dacă temperaturile de peste noapte scad, atunci plantele dumneavoastră vor avea de suferit, iar în cele din urmă nu vor mai putea fi salvate, scrie breakingnews.ie.

2.Încercați să investiți în instrumente pentru flori.

3.Încercați să vă puneți plantele aproape de sursele de lumină. Însă, dacă totuși nu aveți suficientă sursă de lumină în cameră, puteți să optați pentru plante care nu preferă neapărat un astfel de mediu.

Îngrijire plante apartament
Imagine reprezentativă pentru udarea plantelor din apartament. „Sursă: Fotografie generată de AI/Copilot”

4.Păstrați în casă o temperatură constantă. Orice schimbare este resimțită de plante, așadar, dacă brusc vă doriți mai multă căldură în casă, încercați să plasați florile departe de calorifere, radiatoare sau aer condiționat, conform The Sill.

5.Adăugați îngrășământ plantelor atunci când vedeți că acestea sunt prea uscate, sau dacă observați că nu le merge bine.  De obicei, cel mai bine ar fi să faceți acest lucru, fie la începutul primăverii, fie la începutul toamnei.

6.Diluați îngrășământul cu apă înainte de utilizare.

7.Aveți răbdare cu plantele, mai ales dacă abia le-ați cumpărat.

8.Folosiți un ghiveci mai mare sau mai mic pentru planta dumneavoastră, în funcție de dimensiune.

9. Pământul este de asemenea foarte important. Cel mai bine ar fi să achiziționați pământul din spațiile speciale care se ocupă de grădinărit.

10. Încercați să fiți foarte atenți la plantele de apartament, deoarece acestea pot fi invadate de diverse insecte, care le pot afecta.

11.Păstrați plantele curate. Puteți să vă folosiți o cârpă curată și apă caldă pentru a le curăța, notează naturespath.com.

12.Îndepărtarea frunzelor moarte reprezintă un pas foarte important, dacă ne dorim plante sănătoase care să înflorească.

13.Zațul de cafea s-ar putea să fie pe placul plantelor, dacă acesta este folosit pe post de îngrășământ. El va crește aciditatea solului, dar vă va scăpa planta și de dăunători, potrivit Pop Sugar.

14.Apa în care au fost fierte legume, fie ouăle poate fi foarte bună pentru plante. Desigur, înainte de a fi folosită, ea trebuie să fie răcită.