Iată cum să ai un miros plăcut în casă mereu! De multe ori poate părea dificil să faci față tuturor treburilor casnice, așadar acest articol va veni în ajutorul tău. Mirosurile neplăcute sunt foarte deranjante, de aceea, uneori nu știm să le combatem.

Deși poate încercăm diverse soluții, ele nu-și păstrează deloc mirosul.

Trucuri despre cum să ai un miros plăcut în locuință

Mirosul ne poate influența de cele mai multe ori starea de spirit, așadar un miros plăcut ne va putea însenina ziua. Iată ce trebuie să faci!

1. Folosește odorizante de cameră. Dacă nu l-ai găsit încă pe cel potrivit, încearcă produse de la mai multe firme, astfel încât să vezi care își păstrează cel mai mult mirosul.

2. Folosirea unui dezumidificator. Mirosurile neplăcute apar de obicei din cauza umezelii. În acest caz ar trebui să luați în considerare și folosirea unor carpete mai mici, astfel încât umezeala să nu mai fie reținută, notează realsimple.com.

3. Încercați un neutralizator de mirosuri. Dacă sunteți o persoană care nu suportă parfumurile sau aveți probleme respiratorii, precum astm, atunci acesta poate fi ideal.

4. Uleiurile esențiale sunt și ele de mare ajutor în astfel de situații. Ele pot fi folosite în mai multe moduri. Le puteți fie folosi în difuzoare, fie le puteți combina cu apă, într-un recipient de tip spray. De asemenea, pot fi puse uleiuri și în apă într-un bol mic, pe o măsuță.

5. Insistați mai mult asupra curățeniei din bucătărie, luând la mână toate suprafețele. Totodată, schimbați toți bureții și lavetele, astfel încât mirosurile neplăcute să fie evitate, potrivit parade.com.

Uleiurile esențiale te scot din încurcătură

6. Utilizați lumânări parfumate în toată casa, astfel încât să împrospătați mereu încăperile. Și bețișoarele parfumate pot ajuta.

Trucuri miros plăcut în casă
Imagine reprezentativă pentru o femeie care face curățenie. „Sursă: Fotografie generată de AI”

7. Puneți câteva picături de ulei esențial pe fundul sacului de gunoi, astfel încât să preveniți mirosul urât.

8. Soluție preparată în casă pentru mirosuri neplăcute. Tot ce trebuie să faceți este să puneți 2 lingurițe de acid citric, o jumătate de cană de apă, 10 picături de ulei de arbore de ceai și 20 de picături de ulei esențial de pin într-o sticlă cu pulverizator. Cu acest amestec puteți da în găleata coșului de gunoi zilnic.

9. Adăugați lămâie în frigider sau în mașina de spălat vasele și spălați mai des recipientele animalelor de companie. Și ele pot fi o sursă a mirosurilor, la fel ca și jucăriile sau păturile pe care stau de obicei.

10. Investiți mai mulți bani în flori sau aranjamente, astfel încât să aveți mereu un miros îmbietor. Exemple de astfel de flori sunt: iasomia, citricele, orhideele sau Pelargonium.