Gospodinele se pregătesc intens de sărbătorile pascale și apelează la cele mai bune rețete pentru această perioadă. Iată cum poți prepara o ciorbă de miel ca la restaurant!
Ciorbă de miel ca la restaurant
Masa de Paște este bogată în preparate, care mai de care mai gustoase și atent pregătite. Printre numeroasele rețete speciale pentru această sărbătoare se numără și ciorba de miel, cu smântână și puțin usturoi. Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie și cum se prepară!
INGREDIENTE
- 1 kg carne de miel,
- 2 cepe mari,
- 2 morcovi,
- 1 pătrunjel rădăcină,
- 1 țelină mică,
- 1 ardei gras roșu sau verde,
- 5 -6 litri de apă,
- 1 litru de borș,
- Sare și piper negru măcinat, după gust,
- 1 legătură mică de pătrunjel verde,
- 2 gălbenușuri,
- 200 g smântână,
- 2-3 căței de usturoi opțional.
Citește și: Friptură de miel la cuptor cu vin și usturoi verde. Cum prepari cea mai bună rețetă pentru masa de Paște

MOD DE PREPARARE
Se spală bine bucățile de carne de miel sub jet de apă rece și se pun la fiert într-o oală încăpătoare, cu un praf de sare.
Se curăță legumele și se spală, apoi se toacă mărunt. Călim ceapa tocată până devine puțin aurie, apoi adăugăm morcovii, rădăcina de pătrunjel țelina mărunțite și se călesc împreună aproximativ 5 minute. Apoi adăugăm și ardeiul gras, iar după 3 -5 minute punem și puțină apă peste legume.
Pentru a prepara o ciorbă de miel ca la restaurant, trebuie să ai grijă să aduni bine spuma, până când vei avea o apă limpede. Acest truc genial este foarte important pentru un preparat desăvârșit. Dacă este nevoie, poți schimba apa.
Următorul pas este să punem legumele călite în oala în care fierbe carnea și să lăsăm la foc mediu, pentru aproximativ 60 – 70 de minute. Se adaugă borșul și puțin pătrunjel tocat, și se lasă în continuare la fiert.
Într-un bol, bate gălbenușurile cu smântâna până se omogenizează. Adaugă usturoiul pisat și amestecă. Se ia treptat câteva linguri de supă fierbinte din oală și se adaugă în această compoziție, amestecând continuu. Toarnă compoziția temperat în oala cu ciorbă, amestecând ușor, apoi oprește focul.
Adaugă pătrunjelul verde tocat și, opțional, leuștean tocat. Dacă este nevoie, poți adăuga sare și piper.